Evenimente artistice, educaționale, distractive și sportive, la Zilele Culturii Reghinene

Timp de trei zile, în perioada 23 – 25 septembrie reghnenii sunt așteptați să fie parte la manifestările organizate în cadrul evenimentului Zilele Culturii Reghinene.

Reghinenilor le sunt pregătite spectacole de muzică ușoară, populară, folk, expoziții, prezentare de carte, spectacole de teatru și competiții de fotbal interșcolare. Pentru acest eveniment consilierii locali reghineni au aprobat alocarea din bugetul local a sumei de 50 de mii de lei.

 Evenimentele organizate în cele trei zile se vor desfășura atât în interior cât și în aer liber, în locații precum Casa Municipală de Cultură ,,Eugen Nicoară”, Biblioteca Municipală ,,Petru Maior”, Muzeul Etnografic ,,Anton Badea”, dar și în Parcul Tineretului.

Vineri, 23 septembrie, la Bilbioteca Municipală ,,Petru Maior”, de la ora 10.00 are loc o activitate cultural educativă pentru copii și prezentare de carte.

Activitățile continuă la Casa Municipală de Cultură ,,Eugen Nicoară” unde de la ora 18.00 va avea loc un spectacol de muzică ușoară: moment artistic – Școala Gimnazială ,,Augustin Maior”, Asociația Culturală ,,Flori de pe Mure”ș, Oana Morar, Cotoi Mario Andreas, Maria Grama, Anca Branea și Cristina Grama, Raoul.

Ziua de sâmbătă, 24 septembrie debutează cu o activitate sportivă pe terenul sintetic din Parcul Tineretului – de la ora 10.00.

De la ora 17.00, la Casa de Cultură ,,Eugen Nicoară” reghinenii iubitori de artă să ia parte la o expoziție a artiștilor plastici Marcel Naste și Alexandra Naste. (tată și fiică).

Tot la Casa de Cultură ,,Eugen Nicoară” cu începere de la ora 18.00, reghinenii sunt așteptați la teatru, moment urmat de un concert de muzică folk: Grupul Anotimpuri, Dody G., Angela Mariașiu, Majay Gyozo, Adrian Bezna.

Duminică, 25 septembrie activitățile sportive continuă pe terenul sintetic din Parcul Tineretului, de la ora 10.00.

După-amiaza, de la ora 16.00, Muzeul Etnografic va fi gazda unor activități cultural educative dedicate tuturor categoriilor de vârstă:Drumul Mierii. În cadrul acestui eveniment vor fi discuții despre apicultura tradițională, recoltarea mierii din natură, prezentarea expoziției ,,Ocupații arhaice – albinăritul,,. Calendarul apicol, dar și degustare din diferite sortimente de miere, toate acestea fiind posibile alături de apicultorul Mihai Grama.

De la ora 17.00 va avea loc un concert de orgă și vioară susținut de Andrei Nădășan și Lucy Catrințașu, la Biserica Săsească.

Iubitorii de muzică populară sunt așteptați de la ora 18.00 la Casa de Cultură ,,Eugen Nicoară”unde vor urca pe scenă Asociația Culturală ,,Flori de pe Mureș”, Ioan Florin Miler, Cristina Maria Farcaș, Andreea Morariu, Costi Dumitru, Maria Neag, Sorin Pantea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*