Tabăra de iconografie „ICOANA, COLȚ DE RAI” 2018 i-a întâmpinat pe copii la Răstoliţa

tabara rastolita

Într-o atmosferă de sărbătoare, cu copii și cadre didactice îmbrăcate în costume populare, a avut loc în 13 iulie 2018, festivitatea de închidere a Taberei de iconografie „ICOANA, COLȚ DE RAI”, ediţia a XII-a, „Micul Apostol”, inclusă în CAER 2018 al MEN, domeniul educație civică, voluntariat, proiecte caritabile. A fost un  proiect organizat de două școli aplicante: Şcoala Gimnazială Răstoliţa (care a fost și gazda proiectului) și Şcoala Gimnazială ,,Alexandru Ceuşianu” Reghin.

Coordonatorii acestui proiect, prof. Feldrihan Simona, prof. Lirca Ioana, prof. Ghidiu Adela, prof. Friciu Daniela, prof. dr. Chiorean Claudiu Dorin și prof. Moldoveanu Alina și-au propus să insufle participanților la tabără dragoste de neam și țară, iubire de Dumnezeu și de aproapele nostru.

În cele cinci zile de tabără, copiii au avut un program educativ și distractiv, fiind îndrumați în activități special organizate pentru ei de către cadre didactice inimoase de la școli din Răstolița, Reghin și Cugir (jud. Alba): prof. Feldrihan Simona, prof. Lirca Ioana, prof. Buculeu Ion, înv. Harpa Laura, înv. Ormenișan Axineta, înv. Tokes Dumitrița, înv. Movilă Mihaela, înv. Dandu Melania, prof. Friciu Daniela, prof. Moldoveanu Alina, prof. Pascal Daniela.

Atelierele de lucru au fost concepute pentru sărbătorirea Centenarului Marii Uniri, intitulate ,,România 100% Țara mea” și dedicate slujirii aproapelui, asemeni Sf. Apostoli. Astfel, într-una din zile, atelierele de lucru au omagiat Marea Unire prin confecționarea de steaguri tricolore, cocarde, evantaie, brățări tricolore și o hartă a României cu mesaje scrise țării, din inimi de copii. Ziua a fost completată de ,,lecția” de istorie prezentată printr-un film documentar și un powerpoint interactiv, urmate de un concurs la finele căruia toți participanții au ieșit câștigători.

tabara rastolita (4)

Cu mâini tremurânde și emoții mari, copiii și-au ales chipurile sfinților pe care i-au pictat în tuș, iar apoi în culoare. ,,Micii apostoli” au fost neobosiți și s-au implicat trup și suflet în realizarea icoanelor. Din dragostea lor pentru Dumnezeu, aceste icoane  strălucesc astăzi, pline de culoare, har și sfințenie, aducând lumină în casele lor.

Una din zile a fost dedicată  ieșirii în natură, pe Valea Iodului. Într-o poieniță, pe malul apei, copiii s-au jucat în aer liber și au cântat pricesne și cântece patriotice, pregătindu-se astfel pentru programul artistic prezentat în ultima zi a taberei. Apoi, copii și adulți, cu toții și-au potolit foamea gustând din ceaunul cu tocăniță de cartofi cu carne, oferit de Primăria și Școala din Răstolița.

Festivitatea de închidere a taberei a reunit copii, cadre didactice, preoți și părinți, prezenți toți la momentul de bilanț al taberei, bucuroși de reușita acesteia și dornici de alte activități asemănătoare.

 

prof. dr. Claudiu Dorin Chiorean

prof. Alina Moldoveanu

prof. Adela Ghidiu

tabara rastolita (1) tabara rastolita (2) tabara rastolita (3) _20180713_173035

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*