Dumitrița Gliga prezentă la ,,Festivalul Internaţional ”Lasă primăvara-n casă și spune nu drogurilor”

Liceul Tehnologic ”Gheorghe Șincai” din Târgu Mureș a fost gazda Festivalului Internațional ”Lasă primăvara-n casă și spune nu drogurilor”, ajuns la a VII-a ediție.

Elevi și cadre didactice ale unor școli din România, Republica Moldova, Ucraina și Turcia au transmis, prin muzică și dans, un mesaj unitar: viața este extraordinar de frumoasă așa cum ni s-a dat și pentru nimic nu merită să pierdem libertatea de a fi stăpâni pe propria viață.

La prima vedere, este inedită asocierea unui festival de folclor cu problema consumului de droguri, însă ideea de a prezenta în scop educativ două aspecte ale realității din zilele noastre, ca o antiteză a binelui și a răului, este o idee foarte inspirată.

Felicitări organizatorilor pentru inițiativă! Felicitări, dnă director Antoaneta Rauca, de la Liceul Tehnologic „Gheorghe Şincai” din Târgu Mureş!

Zilele trecute am vizitat două locații: Ibănești, unde se desfășura un concurs de creație populară, și Ozd, o localitate care găzduiește un Centru de adicție pentru toxicomani – având ocazia să văd două lumi diferite, diametral opuse. Pe de o parte am putut să văd frumusețea spiritului liber creator, iar pe de altă parte am văzut partea întunecată a lumii, cu oameni care, din curiozitate sau disperare, au făcut un pas greșit, au pierdut controlul propriei vieți și acum se luptă pentru a scăpa de o dependență chinuitoare.

Nimic nu este prea mult în lupta împotriva drogurilor, orice eveniment care prezintă tinerilor pericolele acestui drum este un plus. Orice inițiativă în acest sens va fi susținută și promovată cu toate mijloacele pe care le avem la îndemână.

Dumitrița Gliga – deputat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*