100 de copii din județul Mureș au participat la module gratuite de educație non-formală

100 de elevi din judetul Mureș, care frecventează instituțiile de învățământ din apropierea cartierului Unirii din orașul Târgu-Mureș au parcus patru module educaționale gratuite în cadrul Centrului Educațional al Asociației Zedmil.

Prin sesiunile dedicate din cadrul proiectului „START ÎN NATURĂ” derulat, în perioada 12 octombrie-31 decembrie 2023, de Asociația Zedmil și finanțat în cadrul programului Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de Asociația Act for Tomorrow, asociația și-a propus să atingă subiecte esențiale din aria cunoașterii mediul înconjurător, inovării, digitalizării, dar și a siguranței în mediul online și offline. Toate acestea prin înglobarea jocului, în sesiunile dedicate organizate în luna decembrie 2023.

În acest fel, cei 100 de copiii participanți au descoperit, într-un mod facil și natural, elemente esențiale având toate șansele să devină o generație mai educată și mai informată.

Prin activitățile de protejare a mediului, de conservare a resurselor naturale și a necesității de a proteja ecosistemele, copiii au deprins elemente esențiate care îi vor ajuta să fie mai responsabili și mai implicați în viața de zi cu zi.  Aceștia au fost încurajați să caute cât mai multe activități în aer liber! Petrecerea timpului în natură și implicarea copiilor în activități practice le oferă acestora oportunitatea de e a se bucura de mișcare și de a respira aer curat, ceea ce are beneficii semnificative pentru starea lor fizică și mentală.

Nu a fost neglijat nici subiectul digitalizării. Copiii au fost provocați să descopere cât mai multe aplicații care pot fi utilizate în scopuri de învățare în detrimentul navigării în mediul online sau al consumului de video-uri. Astfel, prin intermediul sesiunilor interactive și amuzante, micuții au învățat nu doar cum să folosească gadgeturile, și aplicațiile dedicate ci și cum să le transforme în instrumente magice pentru învățare și creativitate.

Pentru că Asociația Zedmil susține siguranța, în toate formele ei și își dorește ca toti copiii să se simtă protejați și să fie în siguranță, a oferit câteva sfaturi ca între prieteni. În cadrul sesiunilor legate de siguranța în mediul offline, au fost abordate subiecte esențiale despre consumul, accesul, procurarea și distribuirea substanțelor nocive pentru sănătate.

De la substanțele energizante la produse cu conținut ridicat de alcool sau tutun am explorat aspecte esențiale despre modul în care putem reuși să ne menținem sănătoși.

Totodată, copiii au învățat despre importanța educației anti-bullying și cum să fie promovat un spirit de colectivitate și sprijin reciproc, atât la școală cât și în alte medii în care ne aflăm zi de zi – prieteni pentru totdeauna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*