Festivalul Toamnei, la Rușii Munți

Școala Gimnazială „Dănilă Stupar” din Rușii Munți a organizat în data de 19 octombrie, la Casa de Cultură, Festivalul Toamnei, care s-a dovedit a fi cu adevărat o sărbătoare a recoltei. Reușita evenimentului a fost posibilă prin implicarea tuturor, începând de la cadrele didactice până la copii și părinți.

Cei prezenți s-au putut bucura de standuri amenajate tradițional, concurs ,,Culorile toamnei” la pictură, decorațiuni de toamnă, parada costumelor, parada dovlecilor sculptați, dar și de un program artistic.
,,Astăzi am demonstrat că parteneriatul școală-familie chiar funcționează în Rușii Munți. Printr-o muncă asiduă a cadrelor didactice și cu implicarea totală a părinților am reușit astăzi să organizăm acest frumos Festival al Toamnei. Copiii apreciază activitățile extracuriculare, îi scoatem din mediul școlar, au libertate de exprimare. De exemplu, în cadrul acestui eveniment și-au arătat aptitudinile în amenajarea standurilor, prin parada bostanilor, a costumelor populare și a tot ce au realizat astăzi aici. Fiecare copil, cu ajutorul părinților a adus ce a avut pe acasă, astfel încât prin implicarea lor totală am reușit să păstrăm tradițiile în localitate. Nu vrem să ne oprim aici, ne dorim să extindem acest eveniment prin parteneriate cu alte școli pentru anul viitor” spune Șeioan Ion.


Potrivit primarului Chiș Bălan Ilie, Festivalul Toamnei de la Rușii Munți este o inițiativă mai veche din anul 2018, însă care din pricina pandemiei, evenimentul nu a mai putut fi organizat. ,,Iată că în acest an, cadrele didactice au preluat din nou inițiativa. Au venit la mine și mi-au cerut susținerea evenimentului prin oferirea unui spațiu unde să poată organiza din nou festivalul. Am rămas surprins de mobilizarea copiilor și a părinților. A fost o adevărată competiție pentru a avea cel mai frumos stand. Toate standurile sunt deosebite, motiv pentru care trebuie să-i felicit pentru această mobilizare, pentru această după-amiază de exepție pe toți cei implicați: cadre didactice, elevi, părinți. S-au străduit să scoată la iveală cele mai frumoase obiceiuri și aspecte ale toamnei. Un anotimp minunat, bogat din punct de vedere al recoltei” spune primarul comunei Rușii Munți, Chiș Bălan Ilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*