Cei mai frumoși tauri pot fi văzuți la SEMTEST BVN Mureș

Fermierii și iubitorii de animale sunt invitați sâmbătă, 1 octombrie, începând cu ora 11.00 la Sângeorgiu de Mureș pentru a participa la Parada Taurilor – eveniment aflat la ediția cu numărul XX, organizat de SEMTEST BVN Mureș.

După deschiderea evenimentului și cuvântul dedicat colaboratorilor se va desfășura prezentarea de tauri din rasele Bălțată Simmental și Holstein Friză

Organizatorii pregătesc un spectacol al geneticii, în prim plan fiind taurii utilizați în fermele din România, tauri de talie internațională, care scriu adevărate pagini de istorie pentru zootehnia românească. ,,O genetică performantă, o genetică de vârf, care poate fi admirată din tribună, la Parada din Sângeorgiu de Mureș. Un spectacol al geneticii, o zi de sărbătoare!,, spun organizatorii.

Campionul mondial al rasei Bălțată tip Simmental a sosit la Mureș

Potrivit organizatorilor în data de 1 octombrie 2022, la Parada Taurilor Semtest-BVN, fermierii iubitori de genetică vor simți din tribună ”Bătăile inimii”!

,,Taurul Herzschlag, numit ”Bătăile inimii”, născut în data de 10 iunie 2014 este un taur ce domină în ultimii ani podiumul mondial al rasei Bălțată tip Simmental. În anul 2019 acesta ajunge campionul mondial al rasei, în valoarea de ameliorare lapte conform datelor publicate pe zuchtdata.at, cu VAL 143(89), + 1737 kg. lapte. La ora actuală ”Bătăile inimii” se simt în întreg fondul genetic al rasei bălțată, la nivel mondial, prin cei 7 fii ai taurului, ce se găsesc în Top 100 – clasamentul european al rasei. În data de 13 iulie 2022 Regele a sosit la centru de colectare Semtest-BVN din Sângeorgiu de Mureș pentru a aduce un plus de valoare fermierilor, crescători de bălțată din România.,, precizează organizatorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*