Karateka Aris Luca Priță și Mădălina Constantin, aur mondial pentru România

Sportivii secției de karate CSU Târgu Mureș au avut o evoluție excelentă în cadrul Campionatului Mondial de Karate Shotokan WSF, organizat în perioada 9 – 11 septembrie 2022, la Enteria Arena, în Pardubice, Cehia.

Aris Luca Priță a câștigat titlul de campion mondial la categoria 12-13 ani masculin WKF Kumite peste 56 kg și titlul de vicecampion mondial la două discipline diferite, cucerind medalia de argint atât la 12-13 ani masculin Shobu Ippon Kumite + 56 kg, cât și la 12-13 ani masculin Shobu Ippon Kumite Open.

La feminin, Constantin Mădălina este campioană mondială la categoria Kumite Echipe Seniori. Ea a urcat pe prima treaptă a podiumului și s-a impus alături de colegele din delegația României, Bîlă Andreea de la CS Chimia Râmnicu Vâlcea și gemenele Cotoban Livia și Andreea, legitimate la CS Farul Constanța.

La ediția din acest an cu numărul 12 au participat 717 sportivi din 32 de țări de pe 5 continente. România s-a situat pe locul doi în clasamentul general al numărului de medalii cucerite: 43 de aur, 53 de argint și 76 de bronz.

Sportivii CSU Târgu Mureș au fost însoțiți și îndrumați de antrenorul secției dr. Nicolae Stanciu. „Un moment extrem de emoționant pentru sportivi a fost intonarea imnului național al României”, a transmis acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*