57 de intervenții în ultimele 24 de ore pentru pompierii mureșeni

În ultimele 24 de ore, pompierii mureșeni au fost solicitați la 57 de intervenții, după cum urmează – șase incendii, două alte situații de urgență și 49 de intervenții SMURD, dintre ele amintim:

Incendii
Ieri, 22 iunie, în jurul orei 11:50, incendiu de vegetație uscată produs la ieșirea din municipiul Sighișoara spre localitatea Agnita.
Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara. Au ars aproximativ 400mp de vegetație uscată.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: focul deschis în spații deschise.

Ieri, 22 iunie, în jurul orei 12:20, incendiu de vegetație uscată produs lângă fondul forestier din localitatea Lunca Bradului, pe Valea Ilvei.
De la ora anunțării evenimentului se lucrează continuu, până în acest moment, au intervenit pentru localizarea și stingerea incendiului pompierii militari din cadrul ISU Mureș cu 26 de cadre militare, ISU Harghita cu 8 cadre militare, 8 pompierii voluntari din cadrul SVSU Lunca Bradului, 25 de persoane din cadrul Ocolului Silvic Lunca Bradului și 7 persoane din cadrul SALVAMONT Mureș.
În urma incendiului au fost afectate aproximativ 2ha de vegetație uscată, fond forestier și pășuni alpine. A fost o intervenție foarte dificilă din cauza vântului, a terenului greu accesibil și foarte înclinat, salvatorii fiind nevoiți să ia la pas fiecare metru pătrat, aceștia neputând fi ajutați de tehnica de intervenție sau de utilaje.
În momentul de față incendiul este localizat, acesta încă se manifestă cu mici focare fumegânde atât subteran cât și la suprafața terenului. La fața locului sunt 28 de salvatori care intervin pentru lichidarea incendiului.

Ieri, 22 iunie, în jurul orei 12:25, incendiu vegetașie ornamentală în municipiul Târnăveni, strada Republicii.
Au intervenit de urgență pentru lichidarea incendiului pompierii militari din cadrul Detașamentului Târnăveni. A fost vorba despre un incendiu produs la tuia, acesta s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 20mp, în urma incendiului au fost afectată clădirea învecinată pe o suprafață de aproximativ 3mp și rama unui geam termopan. Incendiul a fost lichidat de către pompierii militari înainte să se propage.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: jocul copiilor cu focul.

Ieri, 22 iunie, în jurul orei 19:10, incendiu produs la o casă de locuit din localitatea Văleni, comuna Pogăceaua, strada Principală.
S-au deplasat de urgență la locul solicitat și au intervenit pentru stingerea incendiului pompierii militari din cadrul Secției Sărmașu. A fost vorba despre un incendiu izbucnit de la tabloul electric, în urma acestuia au fost degradate materiale textile, mobilierul aflat în încăpere și au fost degradați pereți. Incendiul a fost lichidat de către pompierii militari în limitele găsite
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: scurtcircuit electric.

Tot ieri, 22 iunie, în jurul orei 21:40, incendiu produs la un depozit de deșeuri din materiale lemnoase în localitatea Voiniceni, strada Porumbelului.
Au intervenit de urgență pentru lichidarea incendiului pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș și pompierii voluntari din cadrul SVSU Ceuașu de Câmpie. A fost vorba despre un incendiu produs la deșeuri lemnoase, în urma acestuia au ars 6mp dintr-o hală și a fost degradat un utilaj. Incendiul a fost localizat și lichidat de către pompieri în limitele găsite. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: fumatul în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător.

În această noapte, în jurul orei 03:00, incendiu produs la o locuință din localitatea Cerghid, strada Principală.
Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș. A fost vorba despre un incendiu produs la o locuință de aproximativ 80mp, aceasta a ars în totalitate fără victime surprinse în interior.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: scurtcircuit electric.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*