A fost semnat noul contract pentru reabilitarea Palatului Culturii

Consiliul Județean Mureș a semnat săptămâna aceasta contractul cu firma care va finaliza lucrările de reabilitare la Palatul Culturii. Câștigătorul proiectului este firma SC Lukacs Alpin’s SRL, termenul de realizare a lucrării este de 20 de luni.

Reabilitarea clădirii monument costă în total 10.918.000, din care cofinanțarea Consiliului Județean este 4.881.000. Costul lucrărilor nefinalizate este aproape 6.300.000 care vor fi plătiți firmei care va realiza lucrarea.  

Noul contractant trebuie să finalizeze lucrările începute de către firma anterioară, respectiv reabilitarea Sălii de Oglinzi, a acoperișului, a geamurilor și a structurii de fier, dar și reabilitarea fațadei.

Consiliul Județean Mureș a câștigat în anul 2017 un proiect cu finanțare europeană pentru reabilitarea Palatului Culturii din Programul Operativ Regional. Lucrările au fost începute în anul 2019 de către firma câștigătoare din Ploieșt, dar din cauza întârzierii și a neglijării termenelor, Consiliul Județean a reziliat contractul în anul 2020. Până la momentul rezilierii lucrările au fost realizate în proporție de 37%.

De atunci Consiliul Județean a lansat de mai multe ori licitația pe platforma SICAP, a efectuat și mici schimbări în caietul de sarcini până s-a finalizat cu succes licitația publicată a cincea oară.    

Termenul de finalizare a proiectului este 31 decembrie 2023.

Biroul de Presă al Consiliului Județean Mureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*