Început de an cu multe intervenții pentru pompierii mureșeni

În perioada 31 decembrie – 02 ianuarie, pompierii mureșeni au fost solicitați la 170 de intervenții, din care amintim – șapte incendii, un accident rutier, patru alte situații de urgență și 158 intervenții SMURD, după cum urmează:

Incendii:

Vineri, 31 decembrie, în jurul orei 18:20, „Incendiu produs la groapa de gunoi din municipiul Sighișoara”. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, au ars aproximativ 15mp de deșeuri.

Sâmbătă, 01 ianuarie, în jurul orei 00:20, „incendiu magazie produs în municipiul Târgu Mureș, strada Măgurei”. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș. La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta violent pe o suprafață de aproximativ 80mp cu pericol de propagare la casa de locuit. S-a intervenit de urgență pentru limitarea propagării și lichidarea incendiului. Din casa de locuit a fost evacuată o persoană care a suferit atac de panică, aceasta a primit îngrijiri medicale de la echipajul de pe ambulanța SMURD. Incendiul a fost lichidat înainte să se propage, a ars aproximativ 90mp din magazie și anexe, din nefericire în interior se afla un patruped (cățel) care nu a mai putut fi salvat. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de stabilire.

Sâmbătă, 01 ianuarie, în jurul orei 10:15, incendiu produs la o saltea aflată în afara unui bloc de locuit din municipiul Sighișoara, strada Andrei Șaguna. Au intervenit pentru stingerea incendiului pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara. A ars o saltea aprinsă de la o țigară.

Sâmbătă, 01 ianuarie, în jurul orei 12:40, incendiu produs la un autoturism în localitatea Cristești, strada Gostatului. Au intervenit pentru stingerea incendiului pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș. A fost vorba despre un incendiu produs la compartimentul motor al unui autoturism.

Sâmbătă, 01 ianuarie, în jurul orei 18:25, incendiu produs la un post de transformare medie tensiune din localitatea Deaj, strada Gării. Au intervenit pentru stingerea incendiului pompierii militari din cadrul Detașamentului Târnăveni. A ars izoloația de pe fire, iar cauza probabilă a fost scurtcircuit electric.

Sâmbătă, 01 ianuarie, în jurul orei 19:05, „Incendiu produs la groapa de gunoi din municipiul Sighișoara”.

Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, au ars aproximativ 4mp de deșeuri.

Sâmbătă, 01 ianuarie, în jurul orei 23:55, „Incendiu produs la o centrală tehnică din localitatea Urisiu de Sus, strada Principală. Au intervenit pentru stingerea incendiului pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin. A ars interiorul camerei tehnice pe o suprafață de aproximativ 6mp, incendiul a fost lichidat în limitele găsite.

Accidente rutiere:

 Sâmbătă, 01 ianuarie, în jurul orei 12:00, „accident rutier produs pe raza localității Sâmpetru de Câmpie”. Au executat misiunea pompierii militari de la Secția de Pompieri Sărmașu. A fost vorba de un autoturism răsturnat în afara părții carosabile, iar în interior se afla blocată o persoană de sex masculin, de aproximativ 50 de ani. Aceasta a fost scoasă de către pompierii militari și predată echipajului medical de pe ambulanța SMURD, după care a fost transportată la CPU Sărmașu. Pompierii au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor.

Alte intervenții:

Sâmbătă, 01 ianuarie, în jurul orei 11:10, pisică blocată într-un scoc de scurgere a apei de pe o clădire din municipiul Sighișoara, strada 1Decembrie 1918. Au intervenit pentru extragerea pisicii pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara.

Duminică, 02 ianuarie, în jurul orei 20:00, câine căzut într-un șanț din municipiul Târgu Mureș, strada Gheorghe Doja. Au intervenit pentru extragerea unui câine de talie mijlocie căzut într-un canal pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*