IERNUT: Persoane bănuite de șantaj, prinse în flagrant de polițiști

În cursul zilei de 18 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Mureș au surprins în flagrant delict, două femei bănuite de comiterea infracțiunii de șantaj. Cele în cauză au fost reținute pentru 24 de ore.

În fapt, în perioada septembrie-octombrie a.c., cele două femei, de 19, respectiv 53 de ani, din Iernut, ar fi constrâns un bărbat, de 75 de ani, din aceeași localitate, prin amenințarea cu divulgarea unei fapte compromiţătoare despre acesta, să le remită în repetate rânduri, diverse sume de bani, mod în care ar fi obținut, în mod injust, peste 5.000 de lei și 300 de euro.

În urma activităţilor specifice desfăşurate, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Luduș, persoanele bănuite au fost surprinse în flagrant delict, în timp ce ar fi primit bani de la persoana vătămată, pentru a nu-şi pune în aplicare intenţia manifestată.

În baza probelor administrate, la data de 18 octombrie a.c., faţă de acestea, polițiștii au luat măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, să fie prezentate instanței de judecată, cu propuneri legale.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de șantaj, în vederea probării întregii activități infracționale.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române – Brigada Operațiuni Speciale Târgu Mureș, precum și de sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției orașului Iernut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*