politia_romana

Acțiuni pentru siguranța rutieră pe drumurile județene

46 de permise de conducere și 28 de certificate de înmatriculare reținute, precum şi peste 440 de sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţiştii rutieri, în urma unor acţiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice.

În perioada 8-10 octombrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș au desfășurat activități, pe drumurile publice din județ, pentru creșterea gradului de siguranță în trafic, prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, în special pentru identificarea conducătorilor auto care conduc autovehicule sub influența alcoolului sau a altor substanțe, dar și pentru verificarea respectării normelor privind folosirea centurii sau a dispozitivelor de siguranță omologate.

În urma activităților desfășurate în trafic, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 444 de sancțiuni contravenționale, dintre care 426 au fost aplicate în conformitate cu prevederile O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Dintre acestea, 12 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, 93 pentru nefolosirea centurilor sau a dispozitivelor de siguranța omologate de către conducătorii auto, 11 pentru nefolosirea centurilor sau a dispozitivelor de siguranță omologate de către pasageri, 6 pentru nefolosirea centurilor sau a dispozitivelor de siguranță omologate de către minorii sub 14 ani și 2 pentru neutilizarea dispozitivelor de fixare în scaune pentru copii, 302 dintre acestea reprezentând alte abateri la regimul rutier.

De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 46 de conducători auto, fiind retrase 28 de certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost constatate 11 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 4 de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, 6 de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și 1 de punere în circulație sau conducere a unui vehicul neînmatriculat.

Aceste acțiuni se desfășoară cu consecvență pe drumurile județene, astfel că polițiștii rutieri mureșeni le recomandă participanților la trafic, pentru a evita să fie implicați în evenimente rutiere negative, să manifeste disciplină în trafic, să respecte viteza de deplasare în funcție de starea carosabilului și de vizibilitate, să nu conducă sub influența alcoolului sau a altor substanțe, să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante, să manifeste o atenție deosebită la cei din jur, să execute fiecare manevră în condiții de siguranță, după o temeinică asigurare, să respecte normele rutiere aflate în vigoare, precum și indicațiile polițiștilor rutieri aflați în teren.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*