MURES: Sase barbati retinuti pentru trafic de droguri

La data de 15 septembrie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Târgu-Mureș, au efectuat 9 percheziții domiciliare, în județul Mureș, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și de mare risc, deținerea de droguri de risc și de mare risc, fără drept, în vederea consumului propriu, operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive și constituirea unui grup infracțional organizat.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2019-2020, 8 persoane, din județul Mureș, ar fi traficat droguri de risc și de mare risc. Totodată, aceștia ar fi efectuat operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive și ar fi comercializat asemenea produse către mai multe persoane.

5 dintre cele 8 persoane sunt bănuite că s-ar fi constituit într-un grup infracțional organizat și ar fi acționat, în mod coordonat, în baza unei structuri bine stabilite. 

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate diferite cantități de droguri de risc și de mare risc, substanțe etnobotanice și sisteme informatice.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Târgu-Mureș și B.C.C.O. Târgu Mureș au fost conduse, pentru audieri, 8 persoane.

În urma administrării probatoriului, s-a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, faţă de 6 bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 36 de ani, iar, în cursul zilei de ieri, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Mureș a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, față de 5 dintre aceștia.

Activitatea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La  acţiune au participat şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I” Târgu Mureș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*