Femeie retinuta pentru contrabanda cu tigari si alcool

La data de 17 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin, au pus în aplicare 5 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţul Mureş, la locuința unei persoane bănuite de contrabandă cu țigări și alcool, precum și la alte locații de interes operativ.

Din cercetări a reieșit că, în cursul acestui an, o persoană din județul Mureș ar fi deţinut şi comercializat ţigări fără timbre de marcaj emise de autorităţile fiscale române, precum și alcool, fără banderole de marcaj fiscal, sustrăgându-se astfel de la plata accizelor datorate bugetului de stat.

În urma percheziţiilor au fost găsite şi ridicate, în vederea confiscării, 9.420 de ţigarete care nu poartă timbre de marcaj fiscal și 60 de litri de alcool, deţinuți în afara antrepozitului fiscal.

În baza probatoriului administrat, faţă de o femeie, de 61 de ani, polițiștii au dispus măsura reţinerii, pentru 24 de ore.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinerea de către orice persoană, în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător și contrabandă.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române – Brigada Operațiuni Speciale Târgu Mureș.

În activități au fost angrenați și luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Mureş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*