Gabriel Toncean ales președintele PNL Reghin pentru următorii patru ani

Liberalii reghineni și-au ales președintele organizației pentru următorii patru ani, eveniment care s-a desfășurat miercuri, 14 iulie. Pentru funcția de președinte al organizației din Reghin s-au înscris doi candidați: Gabriel Toncean și Mihai Farcaș.

Dintre cei 108 membri activi convocați pentru ziua alegerilor, în ziua alegerilor s-au prezentat 85 de persoane cu drept de vot. În urma numărării voturilor, Gabriel Toncean a fost desemnat președinte al Organizației PNL Reghin.

Rezultatul arată astfel:

51 de voturi pentru Gabriel Toncean

33 de voturi pentru Mihai Farcaș

1 vot anulat

Votarea s-a făcut în mai multe etape, mai precis alegerea președintelui, urmată de alegerea vicepreședinților și apoi alegerea membrilor biroului și un trezorier.

Pentru funcția de vicepreședinte, pe buletinul de vot au fost înscrise 16 persoane. Dintre acestea, doar 8 urmând a face parte din Biroul Politic Local. Decizia membrilor cu drept de vot din cadrul PNL Reghin a fost în favoarea lui Doru Cătană, Raul Sabău, Oana Nicușan, Paula Chelariu, Marius Sabău, Anca Verenca, Dragoș Rusu, Claudiu Bîndilă. Pe lângă cei 8 vicepreședinți, au mai fost aleși alți opt membri pentru Biroul Politic Local al PNL Reghin.

Alegerile din cadrul organizației PNL Reghin s-au organizat în prezența lui Horațiu Suciu – președinte PNL Târgu – Mureș, Ciprian Dobre – membru PNL Târgu – Mureș, Florin Roman – vicepreședinte regional, Ovidiu Ilieș – reprezentant de zonă, Cristian Chirteș – președinte PNL Mureș.

Chiar dacă din exterior s-a văzut totul ca o luptă, cei doi au considerat-o ca fiind o competiție.

Gabriel Toncean ,,ne dorim ca din 8 consilieri locali să facem zece

,,Se pare că competițiile interne sunt mult mai acerbe și mult mai interesante decât competițiile cu partidele adverse. Însă, poate la următoarea campanie de alegeri, vom fi mai statornici, pentru că ne dorim ca din 8 consilieri locali să facem zece. Aceasta este ținta mea, să avem majoritate în consiliu și să avem un primar liberal. Fiind sportiv nu cred că emoțiile își mai găsesc neapărat locul, dar sigur că a fost o stare tensionată, pentru că întotdeauna când se întâmplă în sânul familiei, efectul psihologic este cu totul și cu totul altula declarat Gabriel Toncean, președintele ales al organizației PNL Reghin.

Mihai Farcaș ,,Am făcut dovada că ne putem mobiliza destul de mult, iar organizația trebuie să crească

,,Îl felicit pe Gabriel Toncean. Mă bucur că fac parte din PNL, de oamenii care s-au mobilizat și de faptul că datorită acestei candidaturi am avut posibilitatea să interacționez cu majoritatea membrilor. Învăț mai departe, învăț cum să fac lucrurile mai bine, iar obiectivele rămân aceleași. Nu a fost o competiție pentru funcție, ci a fost o competiție pentru a adresa anumite nevoi pe care le are organizația Reghin și îndemnul, chiar și acum la final, este de a continua împreună, să dovedim că suntem mai puternici. Am făcut dovada că ne putem mobiliza destul de mult, iar organizația trebuie să crească a declarat Mihai Farcaș, candidat pentru fucția de președinte PNL Reghin, după aflarea rezultatului.

Cristian Chirteș ,,Am speranța că după ziua de astăzi echipele celor doi candidați se vor pune la masă și nu vor pierde ce am obținut

,,Reghinul este o organizație dragă mie, o organizație pe care am condus-o în momente mult mai dificile decât cele de astăzi. În anul 2009, după alegerile locale și parlamentare, președintele de atunci, Ciprian Dobre, mi-a dat sarcina de a reconstrui organizația Reghin. Aveam foarte puțini membri, mulți erau dezamăgiți de rezultatele din 2008. (…) Am speranța că după ziua de astăzi, echipele celor doi candidați se vor pune la masă și nu vor pierde ce am obținut. Prea mult s-a pierdut aici, la Reghin, de mai multe ori s-a tot reconstruit organizația. (…)indiferent de rezultatul de astăzi al alegerilor, fac un apel la unitate, la echipă. Vă urez câștigătorilor înțelepciunea de a deschide porțile partidului. La acea vreme eu mi-am propus să avem 500 de membri, am trecut undeva de 230 la vremea respectivă. Dar iată că astăzi suntem doar o sută de membri… nu știu ce s-a întâmplat cu ceilalți. Trebuie ca fiecare dintre candidați să aveți ca scop creșterea numărului de membri aici, la Reghina fost îndemnul senatorului Cristian Chirteș, președinte PNL Mureș.

Ovidiu Ilieș ,,Dacă ne divizăm după fiecare mandat, nu o să reușim niciodată nimic

,,Îmi pare rău că periodic, o aripă din PNL, oameni pe care-i formăm, cărora le dăm încredere și cărora votanții noștri, cetățenii din Reghin, îi investesc cu încredere pleacă în altă parte din cauza nemulțumirilor interne. Rugămintea mea este să se dea dovadă de înțelepciune pentru că există viață și după alegerile de astăzi. Doar dacă rămânem echipă putem să facem ceva. Dacă ne divizăm după fiecare mandat, nu o să reușim niciodată nimic. Să fiți înțelepți și să nu folosiți orgoliile pentru că asta nu ne duce nicăieri. Ați făcut un program frumos la alegerile locale și vă felicit, dar dacă vă divizați din nou și nu înțelegeți că din competiție internă trebuie să fim și mai întăriți, să fim o echipă și mai puternică și duceți în privat orgoliile și nemulțumirile, nu o să facem altceva decât să ne autodizolvăm. Nu transformați competiția din cadrul partidului ducând-o mai departe pe parte administrativă, în detrimentul partiduluia precizat Ovidiu Ilieș, reprezentant de zonă, în discursul său.

Horațiu Suciu ,,Performanța este lucrul care m-a ghidat în viață

,,Vă aduc salutul organizației pe care o conduc și vreau să vă asigur de sprijinul ei. Sunt medic, sunt chirurg și conduc o clinică de chirurgie cardiovasculară care este recunoscută la nivel național și nu numai pentru performanță. Este lucrul care m-a ghidat întotdeauna în viață, mi-am dorit să îmi depășesc limitele și nu am considerat niciodată că ceva nu poate fi depășit. Asta dacă lucrăm în echipă, dacă respectăm niște principii pentru că e foarte bine să fim uniți, dar trebuie să fim uniți în jurul a ceva care ne ghidează și ne poate aduce progresul. Unul din lucrurile care m-au adus aici este performanța. Am găsit aici o organizație veche, dar într-un format nou, cu oameni tineri care au reușit să facă acest lucru, iar cei 8 consilieri înseamnă foarte mult. Dar se poate și mai mult. Iar acest mai mult trebuie să fie cel care vă duce împreună și vă face să votați înțelept candidatul care vă poate duce mai departe. Aici nu e o luptă, e o competiție. Și e bine pentru că suntem liberali. Este o libertate de exprimare și de acțiuneau fost cuvintele lui Horațiu Suciu, președintele PNL Târgu-Mureș.

Ciprian Dobre ,,(…) în 2024 nu putem rata primăria Reghin

,,(…) Avem alegeri interne și doi candidați, la fel ca la Târgu-Mureș. Și mă întreb, între cei doi care este diferența obiectivă. Vorbesc despre cifre, despre număr de voturi, vorbesc despre Reghin, despre voturile reghinenilor care au venit către PNL Reghin. Despre aptitudinea fiecăruia dintre noi de a face diferența între mediocritate, așa cum a fost în trecut organizația, cu rezultate mediocre și performanță. Sigur că da, alegerile interne sunt locul unde se poate întâmpla orice. (…) Care este miza? Ce ne dorim la PNL Reghin? Ce ne dorim în Reghin? Vă invit pe fiecare dintre voi să vă dați răspuns și fiecare o să avem o altă explicație legat de ceea ce ne dorim. Cred că toți ne dorim ca în 2024 această echipă frumoasă să facă un sondaj de opinie amănunțit, corect, sincer și să ne spună acel sondaj, reghinenii pe cine vor primar? Pentru că în 2024 nu putem rata Primăria Reghin. Singura temă pe care o are organizația Reghin astăzi este de a studia problema reghinenilor și nu a PNL Reghin, despre cine trebuie să candideze și să câștige în mod obiectiv Primăria Reghin a precizat în discursul său Ciprian Dobre, membru PNL, fost președinte CJ Mureș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*