Military Day – un succes la Reghin

Activitățile desfășurate în centrul municipiului, în zilele de duminică au continuat la Reghin. Concret, ieri, 4 iulie cu mic, cu mare reghinenii au avut ocazia de a lua parte la Military Day, eveniment în cadrul căruia diferite structuri și-au prezentat  tehnica din dotare, iar cei care doresc să facă o carieră în aceste domenii au primit informații.

,,Așa cum am obișnuit lumea, în fiecare duminică am încercat să organizăm diferite evenimente, să facem în așa fel încât să mobilizăm reghinenii să iasă din case, să își aducă copiii în centru pe care-l închidem în fiecare duminică. Astăzi am invitat diferite structuri militare pentru ca cei mici să vadă ce înseamnă fiecare structură în parte, să se poată urca în mașini, să vadă armamentul și tehnica din dotare. Pentru cei care sunt interesați de o carieră militară este și o bună ocazie de informare în ceea ce privește orientarea profesională.,, a declarat Imola Grama, purtător de cuvânt, Primăria Municipiului Reghin.

Printre participanți s-au aflat reprezentanți ai Armatei Române cu scopul de a promova cariera militară. ,,Avem o prezentare statică de armament și tehnică militară. Cine dorește să vină în armată poate obține mai multe informații de la noi și pot să acceseze lucruri pe care nu le văd în fiecare zi, lucruri frumoase ale carierei militare. Am venit cu două humvee-uri, avem un stand cu partea medicală care este foarte important pentru noi atunci când plecăm în misiuni. Avem armament și tehnică de scafandrerie,, reprezentant MApN.  

Prezenți au fost și luptătorii cu focul, cei mici fiind încântați de mașina de pompieri și de demonstrațiile cu apă făcute de pompieri.,,Am răspuns solicității organizatorilor de a promova și noi profesiile militare, mai precis profesia de pompier. Am venit cu o autospecială pentru a prezenta tinerilor tehnica pe care o avem în dotare, este nou sosită la Detașamentul Reghin. Avem un stand în care popularizăm oferta educațională în școlile militare, de asemenea și măsurile specifice de apărare împotriva situațiilor de urgență.,, a precizat Florin Șular, comandantul Detașamentului de Pompieri Reghin.

Au răspuns prezent invitației făcute de organizatori și reprezentanți ai Poliției Municipiului Reghin, care au oferit informații celor interesați de o carieră în poliție.

,,Scopul acestei activități este de a informa copilașii și de a le prezenta munca noastră de poliție, cu ce se ocupă un polițist, care este meritul lui în societate. Iar pentru copii mai mari, care sunt absolvenți de liceu, le oferim informații în ceea ce privește oferta educațională a Ministerului de Interne,, a declarat agent șef principal, Mihaela Stanciu.

Nu a lipsit nici Poliția Locală, unde cei prezenți au fost atrași de pușca cu tranchilizante.

,,Copiii au fost interesați de pușca cu tranchilizante pe care o folosim pentru prinderea câinilor de pe domeniul public. Le arătăm stația de amplificare, respectiv rampa de semnalizare de pe mașina poliției locale, stațiile de comunicare și bodycam-urile,, a specificat Vasile Marian, șef serviciu Poliția Locală Reghin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*