Urmează alegeri în PNL Reghin

În luna iulie, membrii Partidului Național Liberal din Reghin sunt invitați să-și aleagă noul președinte. Până la această oră şi-au anunţat intenţia de a candida pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei PNL Reghin trei persoane: Gabriel Sebastian Toncean, actual preşedinte al organizaţiei, Stelian Doru Cătană şi Mihai Dan Farcaş.
Cum în politică ne putem aştepta la surprize, rămâne de văzut până în ziua alegerilor dacă vor mai exista alţi candidaţi ori dacă vor fi retrageri din această cursă.
Până la publicarea acestei ediţii a ziarului am reuşit să purtăm discuţii doar cu Mihai Dan Farcaş, însă în funcţie de timpul de care dispun, aşteptăm şi răspunsurile celorlalţi doi candidaţi, Gabriel Sebastian Toncean şi Stelian Doru Cătană, la cele trei întrebări pentru ediţia online a ziarului.

Mihai Dan Farcaş

Rep.: De ce ați luat decizia de a candida la funcția de președinte PNL Reghin?
Mihai Dan Farcaș:
Mă consider un om calculat, aplicat și orientat spre rezultate. Am intrat în proiectul politic local Reghin om cu integritate și un palmares de proiecte finalizate cu succes, iar în continuare vreau să păstrez această carte de vizită.
Am alocat timp, resurse și dedicare maximă, pe fiecare mic proiect setat (alegerile prezidențiale, alegerile locale, alegerile parlamentare), pentru a putea câștiga experiență și a mă iniția în ce înseamnă politica locală. Din fiecare proiect spun că am învățat din greșeli și am analizat soluțiile de aplicat în viitor, pentru a crește randamentul.
Am confirmat și faptul că fără dialog și diplomație nu se pot obține la fel de multe rezultate ca în lipsa lor, dar cel mai important că doar împreună cu sprijinul întregii organizații locale și implicarea tuturor putem evolua.
Am luat această decizie, pentru că am făcut toate calculele și organizația locală poate evolua și se poate dezvolta în continuare sub conducerea mea.
Deși până recent nu am avut intenția de a candida pentru funcția de președinte, întrucât eram concentrat pe departamentul meu și pe proiecte, analizând calculele făcute, proiecția rezultatelor viitoare era în scădere. Așa cum în 2019 am decis că e momentul să mă implic în politică, în mai 2021 am decis că e momentul să mă implic în reformarea organizației locale PNL Reghin. Din funcția de președinte, estimez ca rezultatele și schimbările ce vor apărea pe termen scurt și mediu să aducă impact mare în comunitatea reghineană și asupra numărului de proiecte ce se vor realiza.

Rep.: Ce înseamnă Partidul Național Liberal pentru dumneavoastră?
M.D.F.
: În primul rând înseamnă speranță. Speranța că vom putea rezolva multe din problemele cetățenilor, atât la nivel local cât și național. Înseamnă o organizație matură cu aproape 200 de mii de membri înregistrați și spre un milion de simpatizanți, care majoritatea înțeleg și susțin ideologia liberală a lui Brătianu. Înseamnă oportunitatea unui om de valoare să vină cu idei și cu proiecte, ce apoi vor fi susținute de organizația întreagă. Înseamnă, pentru mine, soluția la multe din problemele ce altfel erau intangibile ca rezolvare, dar al căror impact negativ era resimțit mereu. Înseamnă oportunitatea de a fi parte din schimbarea ce o doresc de la țara noastră, iar la nivel mai mic, de la orașul nostru.

Rep.: De ce ar trebui să vă aleagă membrii partidului în fruntea organizației locale?
M.D.F.:
Am avut plăcerea de a prezida ședințele organizației locale PNL Reghin, în perioada noiembrie 2019 – decembrie 2019, cu o recurență săptămânală. Erau ședințe alături de echipa pe care am găsit-o când m-am înscris și alături de care am luptat la alegerile prezidențiale.
Am găsit oameni buni, oameni cu experiență, dar și oameni noi, iar organizația se tot dezvolta. Am găsit suport de la cei cu experiență, care m-au făcut să mă simt primit în colectiv și care m-au încurajat și m-au convins să cred că am luat decizia bună de a mă implica și că voi avea susținerea tuturor să schimbăm lucrurile în bine.
Nu consider că membrii trebuie să mă aleagă (nu e o obligație, ci o alegere), dar sper că poate și aceștia simt și înțeleg nevoia de a deschide organizația tuturor celor înscriși, dar și stabilirea de obiective clare pe dezvoltarea ei, prin atragerea membrilor noi. Sper că și ei simt nevoia de a povesti și a comunica mai mult între noi și a identifica mult mai ușor idei de proiecte, dar și problemele comunității, probleme ce ulterior să le adresăm.
Sper că simt nevoia de un management modern, aplicat, cu rezultate măsurabile.
Sper că simt nevoia de transparență și implicare a fiecăruia în activitățile ce implică administrația locală.
Sper că simt nevoia să se poată exprima liber și necenzurați.
Sper că simt nevoia de a exista dialog și cooperare cu administrația locală și cu celelalte grupări politice la nivel local, pentru a putea desfășura proiecte cât mai multe, pentru Reghin și comunitatea locală.
De aceea eu îmi doresc să-i ajut să vină de plăcere la ședințe, la activități. Să recunosc meritul și valoarea fiecăruia și să stabilim obiective și sarcini dimensionate corect și aplicat, pentru fiecare din membrii. Atât cât simte și cât poate fiecare.
Îmi doresc ca discuțiile, chiar și cele critice, să se realizeze într-un mod constructiv, cu identificare de soluții aplicabile în final, fără vreo reținere.
Îmi doresc încurajarea inițiativei, încurajarea membrilor ce doresc să se afirme și crearea unui sistem intern care să permită fiecăruia să poată accede la nivelul următor, funcții în cadrul partidului. Îmi doresc încurajarea succesiunii și posibilitatea oricărui membru să contribuie.
Îmi doresc o organizație modelată după valoarea cumulată a membrilor săi, nu în întruchiparea și asemănarea mea sau al unui grup de interes.
Împreună putem fi un model pentru județ, dar și pentru țara întreagă, o inspirație pentru tinerii care vor dori să se implice și vom fi sinceri și adevărați.
În încheiere vreau să zic că nu sunt doar vorbe, ci că am trasat deja obiectivele S.M.A.R.T. care așteaptă consultarea cu întreaga organizație. Pentru toți colegii care au formulate întrebări sau au curiozități, sunt disponibil pentru a intra în amănunte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*