Activităţi recreative la Liga Pensionarilor din Reghin

După demisia vechii conduceri, Liga Pensionarilor filiala Reghin este condusă din luna aprilie 2020 de Sorina Bloj, având alături un nou birou format din Eugen Filip – vicepreședinte, Maria Borzan – vicepreședinte, Otelia Stroia – secretar, Sorina Sav – președinte organizația de femei, Nemeș Susana – responsabil probleme sociale, Ioan Muj – președinte de onoare.

,,Activitatea a început în plină pandemie, de la 1 octombrie odată cu Ziua Persoanelor Vârstnice, moment în care au reușit și finalizarea lucrărilor de renovare a sediului” spune Sorina Bloj, președintele Ligii Pensionarilor din Reghin.
Pentru a deveni membru, trebuie depusă o cerere și plătită o cotizație. ,,În fiecare an odată cu plata cotizației se consideră persoanele înscrise. Anul acesta, deși a fost pandemie, avem peste 300 de membri care au plătit cotizația. Noi suntem filială a Ligii Pensionarilor din Mureș, acolo ducem toate cotizațiile. Conform noului contract am primit acest spațiu pentru folosință gratuită, unde noi plătim utilitățile. Cine dorește să devină membru completează o cerere, cereri care vor fi duse de noi la sediul din Târgu-Mureș. Plătesc o taxă modică de înscriere de 2 lei, iar apoi pot participa la toate evenimentele noastre. Condiția să participi la activități este să fii membru” specifică Sorina Bloj.
Fiind pandemie nu s-au putut organiza evenimente, așa cum și-ar fi dorit, dar au organizat câteva excursii. ,,Fiind legați de pandemie, având membrii trecuți de o anumită vârstă, care sunt într-o categorie mai sensibilă nu putem să ne avântăm în evenimente grandioase. Vrem să-i identificăm pe cei care au probleme mai mari de sănătate, să-i ajutăm cum putem dacă nu au aparținători, să-i vizităm. Am fost la Salina de la Praid unde putem spune că acolo am împărțit și puțină sănătate în pandemie. Am organizat și evenimente caritabile prin care am dat haine la copiii săraci, am dat alimente. Din puținul pe care îl avem toți membrii noștri au primit pachete cu alimente fiind împărțite 522 de pachete.
Am fost la mănăstirea de la Durău, am fost la Sâmbăta de Sus. Am tipărit o carte de poezie populară pentru care prietenii noștri rapsozi și poeți populari de pe satele din împrejurimi au adus din creațiile lor și am tipărit o nouă carte în colecția noastră. Lansarea am făcut-o la biserica de la Gledini unde am avut condiții optime de a organiza un asemenea eveniment în pademie”
spune Sorina Bloj.


Scopul Ligii Pensionarilor constă în ocazii de petrecere a timpului liber al pensionarilor. La sediu joacă table, rummy, toate astea cu un număr restrâns de persoane, păstrând distanța. Există chiar și un atelier de pictură icoane pe sticlă coordonat de artistul plastic Nicolae Galat, care are în cadrul sediului o expoziție de pictură. ,,Eu pot spune că am fost adoptată de acest colectiv pentru că m-am pensionat de curând. Am colaborat cu dumnealor pe vremea când eram la instituțiile de cultură din Reghin. Sunt plăcut surprinși de faptul că am dat o față nouă acestui sediu. Toți se oferă să aducă donații de anumite obiecte, să fie parte din expoziție” spune Sorina Bloj.
Putem spune că aici, în cadrul Ligii Pensionarilor din Reghin, membrii se simt ca o adevărată familie. Se leagă prietenii, se lucrează în echipă. S-a reușit dezvoltarea activității organizației de femei, amenajând un spațiu pe care l-au numit ,,Casa Bunicilor” unde există o colecție de artă populară și obiecte casnice, donate de femeile de la organizație. ,,Ne întâlnim la o poveste, la o aducere aminte. Așteptăm să înceapă în toamnă anul școlar și vedem cum ne va permite situația pentru că vrem ca aici, în Casa Bunicilor, să aducem o dată pe săptămână copii care nu au bunici. Ori dacă mama nu are unde să-l lase două ore, să poată să-l aducă aici, iar noi să desenăm, să pictăm împreună, să le spunem povești, dar asta doar dacă pandemia ne va permite” precizează Sorina Bloj
În ceea ce privesc proiectele viitoare se lucrează la organizarea Taberei de la Lăpușna – Baladele Verii, iar în toamnă se dorește organizarea unei excursii în Grecia cu membrii Ligii Pensionarilor din Reghin. Totodată, există dorința de a realiza o revistă semestrială pentru care au început să adune materiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*