REGHIN: Expozitie dedicata patrimoniului fotografic al lui Georg Heiter

În 21 iunie s-au împlinit 150 de ani de la nașterea lui Georg Heiter, cel care a fost atât fotograf de curte cezaro-crăiesc (K.u.K. Hofphotograph), cât și fotograf al Casei Regale a României.


Cu această ocazie, Centrul de Informare și Promovare Turistică din Reghin a pregătit o expoziție cu fotografii realizate de Georg Heiter, pe care o puteți vizita până în data de 15 iulie.

,,Expoziția pregătită cu această ocazie reprezintă doar o mostră a patrimoniului fotografic rezultat în urma activității lui Georg Heiter, dar care ne oferă o fascinantă călătorie în trecut.
În fotografiile sale un loc important îl au portretele realizate în studiourile foto de la Reghinul Săsesc și Borsec, dar regăsim și detalii de viață cotidiană, imagini cu trofee de vânătoare în care apar personalități emblematice ale vremii pe domeniul de vânătoare de la Lăpușna, lucrări edilitare din oraș – aici amintim construirea stăvilarului pentru Uzina Electrică, în plus a fost și autorul a numeroase cărți poștale în care a imortalizat orașul nostru la începutul secolului al XX-lea.,,
spun reprezentanții Centrului de Informare și Promovare Turistică din Reghin.

Fotografiile și cărțile poștale realizate de Georg Heiter sunt parte din colecția personală a lui Ciprian Marian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*