Un austriac și câinele său merg pe jos din Austria la Reghin pentru sprijinul câinilor fără stăpân

Sandor Buz alături de câinele său, Gyango a pornit pe jos din Austria în data de 4 aprilie 2021, într-o călătorie de 1300 kilometri cu destinația Reghin. Gyango a fost adoptat de Sandor Buz chiar de la adăpostul din Reghin. Distanța din Austria la Reghin este străbătută în etape de 20 – 30 kilometri zilnic.

Sandor Buz alături de Gyango
Donații pentru Fundația „Robin Hood”

Sandor a dorit să dea un exemplu și să ajute câinii fără stăpân din România. Pe drum a adunat donații pentru Fundația „Robin Hood” care se ocupă de protecția animalelor și care militează de câțiva ani pentru câinii vagabonzi din România. Donațiile se vor utiliza pentru finanțarea unor campanii importante de castrare și pentru reparațiile care se vor efectua la Adăpostul pentru animale abandonate „Fiducia” din Reghin.

Pe parcusul drumului Sandor și Gyango au străbătut trasee dificile, dar au avut parte și de zăpadă ori ploaie.  

Lucrul deosebit în toată această călătorie spre Reghin este faptul că Sandor Buz a plecat fără bani, hrănindu-se cu ceea ce li se oferă, iar nopțile le petrec dormind sub cerul liber.

Sandor și Gyango urmează să preadea oficial donațiile în Parcul Central din Reghin, vineri, 18 iunie 2021, între orele 9:00 și 16:00. La eveniment va fi prezentă Fundația „Robin Hood”din Austria, Fundația „Robin Hood”din România cât și ambulața lor pentru animale, care va fi folosită pentru castrările viitoare.

 De asemenea vor participa și elevi ai Liceului Tehnologic,, Lucian Blaga”, însoțiți de cadre didactice. Tot atunci veți întâlni câini din adăpostul „Fiducia”, care-și doresc o nouă familie, un adăpost.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*