Expoziția Geofolk în Târgu Mureș

Târgu Mureș va găzdui, în perioada 12-18 iunie, expoziția Geofolk. Organizată de Asociația Visit Mureș și Muzeul Județean Mureș, expoziția va debuta în data de 12 iunie, odată cu evenimentul Noaptea muzeelor și se poate vizita până pe 18 iunie, în Cetatea medievală, între orele 10:00 – 21:30.

Visătorul și creatorul acestei expoziții colorate este fotograful Dávid Botond din Odorheiu Secuiesc, care și-a denumit colecția „Geofolk”. Aceasta surprinde aproape 1.700 de costume populare aparținând unui număr de 240 de națiuni din 56 de țări, scopul său principal fiind de a prezenta diversitatea culturilor lumii prin costumele lor populare.

Costumele populare din întreaga lume, au avut un rol expresiv foarte important atât de-a lungul istoriei, cât și în prezent. Credem că unicitatea costumelor populare determină diversitatea unei regiuni și aceasta reprezintă un potențial turistic valoros pe care avem datoria să-l arătăm lumii!

Este impresionant că putem vedea într-un singur loc atât de multe costume populare. Vizitarea expoziției ne dă senzația unei călătorii în jurul lumii, printre costumele populare ale diferitelor națiuni de pe glob.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*