Ziua Eroilor marcată la Reghin prin depuneri de coroane

În fiecare an, odată cu sărbătoarea creștină a Înălțării Domnului este celebrată și Ziua Eroilor.

Aceasta a fost marcată și în municipiul Reghin, la orele amiezii, în Parcul Central unde au fost depuse coroane de flori la Monumentul Eroilor.

Deplasarea de la Primărie până la Monumentul Eroilor a fost făcută în acordurile fanfarei municipiului, moment urmat de arborarea drapelul României și intonarea Imnul de Stat. Oficierea serviciului religios a fost făcută de preoți de la diferite culte religioase.

Astăzi este o zi extrem de importantă prin valoarea ei de simbol, precum și prin semnificația profundă pe care o are. Ziua Eroilor este o sărbătoare națională prin care sunt cinstiți, evocați, omagiați și comemorați toți cei care au murit, în timp ce luptau pe câmpurile de luptă, înrolați fiind în cadrul forțelor armate. Comemorarea eroilor reprezintă un gest de recunoștință pentru vitejia tuturor ostașilor căzuți la datorie. De-a lungul vremii au fost multe războaie, multe conflagrații mondiale în cadrul cărora mulți oameni au fost răpuși pe câmpurile de luptă. Căpătând prin jertfa lor statutul de eroi. Este imporant ca nu doar azi să ne aducem aminte de ei, de jerta lor, de sacrificiul lor suprem și să-i cinstim așa cum se cuvine. Avem obligația morală să-i cinstim în fiecare zi, să ne aducem aminte de jertfa lor, precum și de rolul pe care l-au jucat ei în formarea societății. Eroii nu mai pot vorbi, dar vorbesc pentru ei faptele lor de eroism și ceea ce este important este faptul că vorbim noi, cei de azi despre ei, prin faptul că le aducem omagiul nostru de cistire, respect și recunoștință pentru modul în care, pe jertfa și sacrificiul lor s-a consolidat o lume nouă.

Noi, astăzi trăim într-o lume modernă și civilizată și aceasta se datorează și jertfel de altădată.Trăim într-o Europa unită și bine consolidată pe valori autentice și robuste. Să sperăm că niciodată nu vor mai fi pe pământ războaie și că lumea va trăi în pace și bună înțelegere, bazate pe toleranță și respect, atât între oameni, cât și între națiuni.” a susținut în discursul său Márk Endre, primarul Municipiului Reghin.

Florin Bengean, directorul Bibliotecii Municipale ,,Petru Maior,, din Reghin a susținut o cuvântare, urmat de solistul Cosmin Cotârlă, care a prezentat un scurt moment artistic, fiind acompaniat de instrumentiști de la Casa de Cultură ,,Eugen Nicoară,,.

Au depus coroane: Detașamentul de Pompieri Reghin, Detajamentul de Jandarmi Reghin, Poliția Municipiului Reghin, Poliția Locală, Primăria Municipiului Reghin și partidele politice: UDMR, PSD, ALDE și PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*