Jocuri, zâmbete și culoare la Pădurea Rotundă

Pădurea Rotundă a fost la sfârșitul săptămânii trecute animată de râsete de copii. Piese de teatru, muzică, dans, probe sportive, plimbări cu căruța, lectură, pictură au fost doar câteva dintre activitățile la care cei mici au putut lua parte duminică, 6 iunie la Pădurea Rotundă din Reghin.

,,Ne bucurăm de acestă zi splendidă pentru că de o săptămână ne-am uitat la condițiile meteo. Spre surprinderea mea avem foarte mulți copii, avem programe diversificate. Le mulțumim părinților pentru că și-au adus copiii. Ne-am dorit să facem ceva inedit, în natură, la iarbă verde, la Pădurea Rotundă pe care am putut să o amenajăm. Am depus puțin efort și am adus zona la starea în care este în momentul de față. Locația este potrivită și pentru alte evenimente, chiar avem un proiect la care vrem să mai aducem îmbunătățiri pentru că ne dorim să modernizăm această zonă pentru a putea face evenimente în aer liber.,, a declarat Márk Endre, primarul municipiului Reghin.

,,Răspunsul pentru acest eveniment este unul foarte bun din partea reghinenilor, în special a celor mici care sunt foarte încântați de activitățile pregătite și sperăm ca anul viitor să avem mult mai multe surprize pentru ei. Atât Pădurea Rotundă cât și Malul Mureșului sunt locații foarte bune pentru diferite evenimente și avem în vedere aceste două amplasamente pentru a fi amenajate pentru a crea locuri de picnic pentru reghineni, ca la sfârșit de săptămână să-și petreacă timpul liber în aer curat.,, spune viceprimarul municipiului Reghin, Dragoș Pui.

Una dintre zonele amenajate și apreciate de cei mici a fost cea de relaxare, lectură și jocuri interactive unde interesul copiilor a fost stârnit prin diferite jocuri educative și distractive. O pânză mare, de câțiva metri a fost pictată de cei care au dorit să lase o pată de culoară pe zona albă, lucrare care mai apoi se dorește a fi amplasată pe stadionul Avântul.

,,Am pregătit ceva inedit dorind să îmbinăm ideea de distracție cu cea de lectură. Pe lângă lectura propriu zisă pe care o pot defășura în hamacele instalate în pădure, vor trebui să ghicească anumite povești. Am pregătit și pentru cei mari și pentru cei mici diferite jocuri educative, dar și distractive. Totodată să ne amintim de jocurile copilăriei, sărim elastic, jucăm baba oarba. Am pregătit și o vânătoare de comori cu provocări la toate cele opt probe unde vor trebui să execute anumite lucruri legate de natură. Sunt jocuri de mișcare, creative, de memorie și îndemânare.” a precizat Carmen Lihăt, bibliotecar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*