Toate bunurile provenite din spațiul extracomunitar vor fi supuse TVA, de la 1 iulie 2021

Uniunea Europeană implementează noi reguli de TVA pentru comerțul online, astfel că, începând cu data de 1 iulie 2021, toate bunurile importate în UE vor fi supuse TVA! Excepție vor face bunurile fără caracter comercial expediate de la o persoană fizică către altă persoană fizică, având o valoare de până la 45 EUR.

Astfel, clienții care au făcut o achiziție dintr-un magazin online britanic, chinezesc, american sau din orice alt stat din afara Uniunii Europene, trebuie să știe că vor plăti TVA pentru toate bunurile comerciale care sunt livrate în Romania, inclusiv pentru cele cu valoare mai mică de 10 euro. Acest lucru este valabil și pentru bunurile comandate înainte de 1 iulie 2021, dar sosite în România după această dată.

Având în vedere modificările legislative la nivel european, cu privire la achizițiile online din afara UE, recomandăm clienților noștri să efectueze din timp demersurile necesare obținerii numărului de înregistrare EORI de la Autoritatea Vamală. Acest număr este necesar pentru efectuarea formalităților vamale la import și se solicită o singură dată la autoritatea vamală, fiind utilizat pentru toate formalitățile vamale de pe teritoriul UE, atunci când este solicitat.

Numărul EORI se obține gratuit de la autoritatea vamală, accesând linkul https://eori.customs.ro:8484/EORITrader/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*