Expoziția chinologică de la Fâncel un adevărat succes

La mijlocul lunii mai, mai precis sâmbătă, 15 mai, Platoul Fâncel din comuna Ibănești a fost gazda expoziției canine, prima de acest fel organizată în zonă, cu participarea a peste 120 de crescători de câini de rasă.

Evenimentul a fost organizat de Uniunea Chinologică Royal – UchR având ca partener Primăria Comunei Ibănești, în cadrul căreia organizatorii au pregătit pentru participanți patru ringuri de arbitraj, fiind înscrise peste 40 de rase de câini la diferite clase expoziționale.

,,Ideea organizării acestui eveniment mi-o atribui, iar alături de colegul meu, președintele UchR, Radu Tudor, căruia i-am sugerat în urmă cu ceva ani această locație care depășește toate locurile pe unde am umblat noi, am reușit. Colegul a fost rezervat până în momentul în care l-am adus aici anul trecut, fiind impresionat de frumusețea locului. Am luat legătura cu domnul primar al comunei Ibănești și uite că am reușit să aducem aici, pe acest platou Fâncel crescători de câini din toată România, care sunt încântați de frumusețea locului, de organizare” spune Tudor Toma Someșan, unul dintre organizatorii evenimentului și arbitru UchR.

Printre vizitatorii expoziției s-a numărat și primarul Dan Vasile Dumitru, un iubitor de câini „E o premieră, o noutate și cred că pentru cei care au participat astăzi aici e un mare prilej să mai iasă din casă după această pandemie. Le-am oferit locația, infrastructura de aici. Ne bucurăm că vremea a ținut cu noi. Am văzut un câine din rasa Tibetan care m-a impresionat prin frumusețea lui. Am și eu doi câini acasă, o vișlă ungurească de vânătoare și unul din rasă comună”.

Pentru Bogdan Todoran pasiunea pentru animale, în special pentru câini, o are încă din copilărie. A venit la expoziție însoțit de Muro, un câine din rasa Rottweiler.

Totul a început când tatăl meu a adus acasă un câine ca acesta din rasa Rottweiler. După părerea mea este cel mai echilibrat câine din punct de vedere al familiei și al temperamentului. Este foarte grijuliu cu familia și protectiv. Am avut acea femelă timp de trei ani după care am adus un frate de-al ei și timp de opt ani am avut, pot să spun, o pereche. O perioadă am rămas fără câini, iar de 11 luni mi-am luat un cățel din aceeași rasă. Nu e un câine cu pedigree. L-am adus aici să văd dacă se încadrează în standard. A intrat în ring, a fost arbitrat pentru a primi certificat de tipicitate”.

,,Am avut o competiție și expoziție foarte frumoasă și reușită, începând de la vreme care este prielnică. Am avut foarte mulți crescători cu câini frumoși, de calitate, curați și mulți campioni. Foarte mulți câini înscriși” spune Tudor Toma Someșan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*