Reghinenii invitați la o nouă ediție a Târgului Producătorilor Locali

După succesul primei ediții a Târgului Producătorilor Locali, administrația locală din Reghin pregătește o nouă ediție care se va organiza în perioada 21 – 23 mai în Piațeta Libertății.

Pentru a afla mai multe detalii legate de următoarea ediție a Târgului Producătorilor Locali, reprezentanții Centrul de Informare și Promovare Turistică Reghin au răspuns la câteva întrebări:

A trecut prima ediție a Târgului Producătorilor Locali. Cum a fost din punct de vedere organizatoric? Având în vedere că la Reghin nu a mai fost organizat un astfel de târg?

Organizarea primei ediții a Târgului Producătorilor Locali la Reghin a fost în primul rând o oportunitate de a cunoaște noi oameni și de a le descoperi produsele, manufacturate cu multă grijă și dăruire de către micii producători, meșteri și artizani din Reghin și împrejurimi.

Pentru a veni în sprijinul producătorilor locali, Primăria Reghin a pus la dispoziție cu titlu gratuit atât domeniul public cât și standuri unitare din punct de vedere estetic, participanților rămânându-le doar să își aducă, să își prezinte produsele și să-i convingă pe reghineni să le cumpere produsele.

 Am avut și emoții dat fiind că reghinenii nu erau obișnuiți cu un astfel de eveniment de reușita căruia depinde și de participarea lor la acesta sprijinind producătorii locali prin cumpărarea produselor aduse de aceștia la târg.

Cum a prins târgul în rândul reghinenilor, a cumpărătorilor?

Având în vedere că a fost prima ediție știm că este nevoie de timp pentru ca posibilii cumpărători să îi cunoască pe producătorii locali și să își dezvolte încrederea în produsele acestora. De altfel, de răbdare și poate mai multă prezență fizică la acest eveniment trebuie să dea dovadă și producătorii pentru că fiecare zi de târg este diferită pentru fiecare producător în parte, în funcție de produsele pe care le aduce la târg și interesul și deschiderea reghinenilor pentru acestea. Am avut participanți a căror produse au avut succes aici, amintim dulcețurile și siropurile, prăjiturile de casă, jucăriile din lemn, mierea de albine, costumele populare, săpunuri naturale, produse din hârtie reciclată, accesorii și bijuterii din pastă polimerică.

Se apropie a doua ediție a Târgului. La ce să se aștepte reghinenii? Ce vor putea găsi?

Noutatea celei de-a doua ediții care va avea loc în perioada 21-23 mai, este locul unde se va desfășura târgul, și anume Piațeta Libertății. Vor fi prezenți și producători locali și artizani care nu au participat la prima ediție, prin urmare vom avea și categorii de produse noi. Le reamintim producătorilor și artizanilor interesați să participe la târgul de la Reghin că acesta se va desfășura în al treilea week-end al fiecărei luni, iar înscrierile se pot face lunar la Centrul de Informare și Promovare Turistică Reghin și la următoarele adrese de email info@turismreghin.ro, contact@turismreghin.ro.

Mai jos câteva imagini de la prima ediție:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*