Astăzi începe Recensământul General Agricol

Începând de atăzi, 10 mai până în data de 31 iulie 2021 se va desfășura Recensământul General Agricol – runda 2020, care are ca scop colectarea de date privind structura exploataţiilor agricole din România, utilizarea terenurilor şi deţinerea animalelor. 

Colectarea şi înregistrarea datelor se va realiza în teren de către recenzori, prin interviu faţă în faţă, cu şeful exploataţiei agricole sau cu alte persoane din cadrul acesteia, care pot furniza informaţiile solicitate prin intermediul chestionarului electronic, instalat pe tabletă.

 Vor fi intervievați toți cetățenii municipiului Reghin care utilizează terenuri agricole cu suprafețe mai mari de 0.15 ha și deținătorii de efective de animale. 

Astăzi, 10 mai 2021, la ora 12:00, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, va susține la sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale o Conferință de presă ce vizează startul Recensământului General Agricol – runda 2020.

După anul 1990, primul recensământ general agricol s-a efectuat în anul 2002, urmat de cel din anul 2010.

Conform Institutului Național de Statistică ,,runda 2020 a recensământului general agricol este impusă de obligația României de a respecta legislaţia europeană în domeniul statistic, precum şi recomandările Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură, conform cărora fiecare stat membru trebuie să efectueze un recensământ general agricol o dată la 10 ani.

Datele vor permite urmărirea și a unor indicatori statistici de agri-mediu care măsoară impactul agriculturii asupra mediului. Astfel, se vor putea susține dezbateri cu privire la o serie de politici, inclusiv politica agricolă comună, politica de dezvoltare rurală, politicile de mediu și așa-numitul acord verde.

De asemenea, datele vor contribui la identificarea și aflarea răspunsurilor la o gamă largă de probleme structurale care ar putea ajuta la elaborarea politicilor, cum ar fi:
– Cine va mai face agricultură în viitor având în vedere structura pe grupe de vârstă a fermierilor?
– Câte femei mai lucrează în agricultură?
– Dispar fermele familiale? Devine agricultura dominată de marile întreprinderi?
– Există o creștere a ponderii agriculturii ecologice?
– Cum influențează agricultura, atât în mod pozitiv cât și negativ, mediul?
– Cum se schimbă metodele de producție?,,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*