Municipiul Reghin revine în scenariul galben

Municipiul Reghin revine în scenariul galben, după ce rata de infectare a ajuns de 2,80 la mie. Dacă situația va rămâne la fel în perioada următoare, elevii se vor întoarce la școală, după vacanță. Au prioritate să meargă la școală preșcolarii, elevii din clasele 0-4, dar și elevii din anii terminali. Restul claselor vor face orele on-line, însă vor merge și la școală prin rotație.

Scenariul galben permite redeschiderea restaurantelor la interior, la 30% din capacitatea maximă, în intervalul orar 06,00 – 22,00. De asemenea, pot fi organizate și desfășurate activități în cadrul teatrelor și cinematografelor. 

Activitatea cu publicul a operatorilor economici în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

Totodată, rămân în vigoare măsurile privind purtarea măștii în spațiile publice și restricționarea circulației pe parcursul nopții între orele 22,00 – 05,00.

În conformitate cu Anexa 3 din Hotărârea de Guvern nr.432/08.04.2021, art.2 punctul 7 ”în toate localitățile se permite circulația persoanelor înafara locuinței/gospodăriei, în perioada 1 mai-2 mai 2021, în intervalul orar 20,00 – 05,00 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*