Siguranţa şcolară – prioritatea poliţiştilor mureşeni

Siguranţa în şcoli constituie o prioritate pentru Poliţia Română,  context în care, cu ocazia începerii semestrului al II-lea al anului școlar 2020/2021, poliţiştii mureşeni au fost prezenți în zona unităților de învățământ din judeţul Mureş. 

Astfel, în cursul zilei de ieri, 8 februarie, peste 360 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, polițiști locali și jandarmi, au acționat în sistem integrat, pentru desfăşurarea în siguranţă a începutului de an școlar.

Activităţile s-au desfăşurat în baza unui plan elaborat la nivelul Biroului Siguranţa Şcolară și au vizat o serie de măsuri specifice, având drept scop, asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în unităţile de învăţământ, în vederea creşterii gradului de siguranţă al elevilor și al cadrelor didactice, dar și pentru respectarea regulilor de prevenire a infecţiilor cu noul Coronavirus.

Totodată, poliţiştii de la rutieră au fost prezenţi în apropierea şcolilor, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă afluire și defluire a elevilor.

Și în perioada următoare, forțele de ordine vor desfășura activităţi pentru prevenirea delincvenţei juvenile, a victimizării minorilor și a oricăror evenimente negative.

De asemenea, vor continua acțiunile de verificare a modului în care cetățenii respectă măsurile de protecție și prevenire a infectării cu virusul SARS-CoV-2, inclusiv în zona adiacentă unităților de învățământ.

Recomandăm tuturor persoanelor să păstreze distanțarea fizică și să poarte masca de protecție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*