Max Cristea pe podium la doar 8 ani

La doar opt ani, Max Cristea, fiul lui Florin şi Flavia Cristea, stabiliţi în America, a reuşit recent performanţa, să obţină locul doi la Campionatul Naţional de karting din USA.

Pasiunea pentru karting o moşteneşte atât de la tatăl său – pilot de kart, cât şi de la bunica paternă – pilot de raliu.

116017999_127207012393692_4955705483001025565_n

 

Max Cristea şi-a început cariera în pilotaj la cinci ani și jumătate şi iată că astăzi, reuşeşte performanţe incredibile pentru vârsta lui. Flavia Cristea, mama lui Max, ne-a vorbit despre reuşita lui în această carieră de pilot de karting.

„Suntem o familie simplă, de patru, îl avem pe Max care are aproape 9 ani şi pe Lara, care are 5 ani. Orice am face şi oriunde am călători, nicio vacanţă nu am lipsit de acasă din Sighişoara, doar anul acesta din pricina pandemiei nu am putut ajunge, aşa că am stat aici şi am participat la multe concursuri, ceea ce l-a ajutat şi avantajat pe Max” îşi începe povestea, mama lui Max.

 

După cum spuneam, Max a început cariera de pilotaj la vârsta de cinci ani şi jumătate, în România, la etapa naţională de kart de la Târgu Secuiesc „unde chiar dacă a avut cel mai bun timp din cursă, din cauza unei greşeli novice a fost penalizat, obţinând locul 2. Dar a făcut toată cursa asta fără un antrenament anterior. Tot în toamna anului 2017, Max a participat la primul concurs din New Jersey, unde locuiam pe vremea aceea, cu un kart închiriat, tot aşa, fără antrenamente, unde a terminat pe locul 2. Momentul acela a fost unul decisiv pentru tatăl lui să-i cumpere primul kart. Acela a fost momentul de debut din cariera lui Max, la clasa „Promo” sau „Kids kart” cum e numită în America. Tot atunci au început premiile şi podiumurile pentru această clasă, unde timp de mai bine de un an a dominat podiumul” spune Flavia Cristea.

 

Doi ani mai târziu, în primăvara anului 2019 cea mai mare reuşită din clasa „Promo” pentru Max au fost două concursuri naţionale WKA unde a luat locul 1. „Tot în toamna lui 2019 ne-am hotărât să îl avansăm pe Max la clasa „MICRO” – copii între 7 şi 10 ani, unde doar după câteva antrenamente ne-am dus la prima noastră naţională în Daytona unde l-am întâlnit pe Csaba Bujdoso – CEO echipei Magik Team USA, care este din Timişoara. La acest concurs s-a calificat pe locul 3, dar din cauza unui accident nu a reuşit să termine finala” povesteşte Flavia Cristea.

IMG-20201119-WA0018

Pandemia şi-a pus amprenta şi pe concursurile de kart, aşa că au urmat 6 luni de pauză de la concursuri din cauza noului coronavirus, competiţiile fiind reluate în luna iunie din acest an. Din iunie până în septembrie a participat la multe concursuri naţionale, WKA, Rok Fest East şi Skusa, care este o naţională foarte mare, dar Max nu a avut noroc nicicum din pricina unor probleme tehnice.

 

„Anul acesta, în septembrie, am primit un telefon de la echipa Magik care urma să lanseze pe piaţă noul cadet kart şi l-au cerut pe Max pentru a testa kart-ul. Aşa am ajuns să cunoaştem mai bine echipa şi pe Csaba Bujdoso. Atunci am şi aflat că ei îl urmăreau pe Max de multă vreme. Am condus 12 ore până în New Jersey, noi locuind acum în Atlanta, prezentându-ne la teste, care contau într-un concurs regional, numit „Gear up”. Acolo, după doar o zi de antrenament, Max a reuşit să obţină la una dintre prefinale locul 2 şi această victorie i-a adus primul contract şi la doar 8 ani el a fost oficial „Factory team driver from Magik Kart USA” un moment de mare, mare bucurie pentru noi”.

 

Cel mai recent succes şi de altfel cel mai important din cariera lui a fost de curând la cel mai mare concurs din Nordul Americii, „Rock the Rio”, care este ţinut în fiecare an în Las Vegas, într-o parcare a hotelului Rio.

 

„Fiind pentru prima dată la acest concurs, Max şi-a arătat talentul şi valoarea, dominând top trei toată săptămâna, atât la antrenamente cât şi la prefinale. În finală, plecând de pe locul doi şi luptându-se pentru locul 1, a reuşit să termine tot pe locul 2. A fost o mare realizare atât pentru noi, pentru că acolo au participat 33 de copii din nordul Americii, iar el nu a mai participat la acest concurs niciodată. A fost un succes şi pentru kart-ul nou lansat pe piaţă de o lună de zile.

IMG-20201119-WA0017

Acest moment a fost momentul culminant din cariera lui şi suntem foarte mândri şi foarte bucuroşi de această reuşită. În fiecare trofeu câştigat de Max stă multă muncă şi sacrificiu, disciplină, dimineţi trezite devreme, dar sentimentele care vin o dată cu fiecare trofeu sunt de neînlocuit.

Max este un copil ambiţios şi competitiv. Şi acasă tot ce face, tot ce se joacă este o competiţie. Îi place foarte mult bicicleta şi sky. Am mai practicat tenis şi karate, dar s-a ataşat de kart şi cred că aşa vom merge înainte. Sperăm într-o carieră cât mai lungă în acest domeniu” a conchis, Flavia Cristea, mama lui Max.

IMG-20201119-WA0014

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*