Ilie Chiş Bălan a depus jurământul pentru cel de-al şaselea mandat

Primarul comunei Ruşii Munţi, Ilie Chiş Bălan este unul dintre cei mai longevivi primari din judeţul Mureş, depunând luni, 19 octombrie jurământul pentru cel de-al şaselea mandat, în cadrul ședinței de constituire a noului Consiliu Local al comunei, în prezenţa unui reprezentant al Prefecturii Mureş.

IMG_20201019_120952

După depunerea jurământului, primarul Ilie Chiş Bălan, s-a adresat consilierilor din noul mandat transmiţându-le faptul că „În şedinţe trebuie să lăsăm partidul deoparte şi să vă zbateţi pentru interesele comunei pentru că trebuie să veniţi în faţă cu proiecte pentru că dumneavoastră sunteţi puntea de legătură între cetăţean şi administrativ. Consiliul Local s-a schimbat în acest mandat în proporţie de aproape 70%. Au rămas trei consilieri din vechiul mandat. Sunteţi copii tineri, sunteţi multe femei în consiliu şi puteţi să demonstraţi că voi, femeile puteţi fi mai competente decât o parte din bărbaţii care au fost în consiliul local. Sper să realizăm în continuare multele proiecte pe care le avem şi care o să fie cuprinse şi în Strategia de Dezvoltare a comunei, care va fi elaborată în 2021”.

Structura noului Consiliu Local al comunei Ruşii Munţi este formată din 11 consilieri locali: 5 PSD, 3 PNL, 2 AUR, 1 PMP.

Planuri pentru acest mandat sunt multe, dar ceea ce trebuie să mai rezolvăm este finanţarea acestora. Avem un proiect tehnic depus pentru canalizare pe Sebeş în valoare de un milion o sută de mii de euro. Avem în plan, de asemenea să asfaltăm drumul vicinal Podirei – Ruşii Munţi, o lucrare care costă aproape un milion de lei. Avem în proiect regularizăm pârâul Ducului pentru că le-am promis oamenilor în campania electorală, o investiţie tot aşa de un milion de lei. Este mult de lucru şi în acest mandat, dar eu nu mă tem de muncă pentru că sunt la cel de-al şaselea mandat. În cele cinci mandate am reuşit să realizez o infrastructură de mediu urban în comuna Ruşii Munţi, cu apă, canalizare, asfalt, iluminat cu LED-uri, teren de fotbal, şcoală pusă la punct, am construit un dispensar la care suntem spre finalizare. La ţară este mult de muncă şi dacă vrei să realizezi ceea ce ţi-ai propus, trebuie să te implici. Sigur că deja nu mai este atât de greu ca la început pentru că deja ştii cu ce se măncă administraţia şi dacă ai un colectiv bun” a declarat Ilie Chiş Bălan, primarul comunei Ruşii Munţi, după depunerea jurământului. IMG_20201019_121025

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*