
ZÂNA VERDE S.R.L – un business înființat în cadrul proiectului D.A.C.I.A.
Axa prioritară 3: Locuri de muncă pentru toţi
Obiectivul tematic 8: Promovarea unor locuri de muncă durabile și de calitate și sprijinirea mobilității lucrătorilor
Prioritatea de investiții 8.iii: Activități independente, antreprenoriat și înființare de întreprinderi, inclusiv a unor microîntreprinderi și a unor întreprinderi mici și mijlocii inovatoare
Obiectivul specific 3.7: Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil nonagricol din zona urbană
Titlul proiectului ” D.A.C.I.A – Dezvoltarea Aptitudinilor,Competentelor si Initiativei ntreprenoriale! ”
Contract: POCU/82/3/7/105674
COMUNICAT DE PRESĂ
Una din societățile înființate este:
ZÂNA VERDE S.R.L este un business înființat în cadrul proiectului, care produce uleiuri vegetale aromatizate, dar și o serie de produse realizate manufacturier prin presarea organică, la rece, a semințelor, florilor și plantelor.
Pentru că trăim într-o eră a vitezei, iar principala preocupare a oamenilor este să-și rezolve problemele, inclusiv, cele de sănătate, cât mai simplu, proiectul : Seva Sana – Manufactura de Sănătate & Retreat și-a propus de la bun început să-i readucă pe oameni înapoi la natură.
Plantele și semințele reprezintă o „trusă de prim-ajutor” viabilă în viața noastră, însă pentru ca ne-am obișnuit să dăm fuga la farmacie pentru orice durere, am uitat de puterea naturii.
În cadrul acestui proiect european, societatea SC ZÂNA VERDE S.R.L, propune publicului să revină mai aproape de natură și să descopere leacurile de mult uitate.
Astfel, în cadrul activității, societatea aromatizează uleiuri vegetale cu plante medicinale. Uleiul de migdale, atât de prietenos cu pielea, sunt aromatizate cu plante precum: gălbenelele, lavanda, busuiocul, menta, cimbrișorul sălbatic, roinita, salvia și sunătoarea. Plantele sunt din cultura proprie sau flora spontană, tocmai pentru că ne-am dorit produse de o calitate superioară.
Aceste produse pot înlocui cu succes produsele convenționale din farmacii, care, din păcate, conțin și alte substanțe nu tocmai naturale.
Calitatea a fost primul aspect pe care l-am luat în calcul în momentul în care ne-am dorit sa accesăm acest proiect.
De asemenea, uleiul de măsline este aromatizat cu busuioc, cimbrișor sălbatic și leurdă, plantele culese la timpul potrivit, de reprezentații societății. Acestea sunt obținute prin metoda macerării la soare, metoda prin care plantele,pe parcursul mai multor săptămâni, își lasă toate proprietățiie în uleiul purtător.
O altă gamă, de data aceasta realizată manufacturier, este cea a produselor obținute cu ajutorul unei prese organice, care stoarce, la rece, tot ce este mai bun din semințe și plante. Produsul se obține picătură cu picătură, pe parcursul a 8-24 de ore, în funcție de semințele și plantele care se pun în recipiente.
Este o metodă organică în cadrul căreia se obține partea fină a uleiului, ulei viu, așa cum mai este el denumit. Față de procedura de stoarcere mecanică la rece, cu ajutorul acestei prese putem obține adevărate soluții pentru sănătatea noastră deoarece ne putem folosi și de puterea plantelor.
Și pentru că ne-am dorit să putem transmite mai departe tot ceea ce înseamnă „farmacia din gradină”, la sediul societății organizăm seminarii și ateliere de presare,unde oamenii pot realiza cu mâna lor, aceste produse.
De asemenea, iubitorii de natură care ne calcă pragul pot opta pentru a petrece câteva zile în cele 3 spații amenajate pentru aceștia. Astfel, ei participă la activități care se desfășoară zi de zi la la sediul societății. (de exemplu:culesul plantelor, curățarea lor, uscarea lor).
Feedback-ul celor câteva luni de după lansarea proiectului a fost unul neașteptat de bun. Oamenii ajung să conștientizeze că au mai multe soluții la îndemână pentru sprijinirea sănătății lor. Iar cea mai importantă este NATURA.
Date de contact:
Administrator:Ioana Vasvari
telefon:0740335868
email:contact@sevasana.ro
web: www.sevasana.ro
facebook: www.facebook/sevasana.ro
Proiectul ”D.A.C.I.A – Dezvoltarea Aptitudinilor,Competentelor si Initiativei ntreprenoriale!” are ca OBIECTIV GENERAL dezvoltarea competențelor antreprenoriale a 750 persoane care doresc să dezvolte o activitate independentă, precum și subvenționarea a 90 de planuri de afaceri în vederea creșterii ocupării persoanelor din regiunea Nord-Vest prin susținerea inființării întreprinderilor cu profil nonagricol în zonele urbane ale regiunii pe perioada proiectului
- Valoarea totală eligibilă a proiectului: 22.285.247,81 lei;
- Valoarea eligibilă nerambursabilă din FSE: 18.746.229,72 lei
- Valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional: 3.308.158,19 lei;
- Valoarea cofinanţării: 230.859,90 lei
Persoană de contact:
Luca Dorin Viorel – Manager proiect
telefon 0770.102.678
e-mail: dacia@ymac-company.ro
https://www.facebook.com/Proiect Start-up Plus DACIA