Acţiune pentru combaterea delictelor silvice

În perioada 21-28 august,  poliţiştii mureşeni au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 30.000 de lei şi au confiscat valoric şi faptic, peste 550 de metri cubi de material lemnos, în valoare totală de peste 163.000 de lei, de la mai multe societăți comerciale cu obiect de prelucrare a lemnului.

Polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Brașov au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice.

Au fost efectuate controale de specialitate privind respectarea regimului silvic în ceea ce priveşte provenienţa, depozitarea, prelucrarea și comercializarea materialelor lemnoase, desfăşurate în perioada 21-28 august a.c., atât în fondul forestier naţional, precum și la sediul unui agent economic de pe raza judeţului Mureș, cât și activități de control a circulației materialului lemnos.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale conform Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare de 30.000 lei.

De asemenea, polițiștii mureșeni au confiscat valoric și faptic cantitatea totală de 551 de metri cubi de material lemnos, în valoare totală de peste 163.000 de lei.

 

Exemple:

– În urma activităților de control desfășurate la o societate comercială din județul Mureș, polițiștii au constat că societatea în cauză a expediat cantitatea de 290,45 de metri cubi de materiale lemnoase de diverse specii și sortimente, din locuri identificate prin coordonate geografice altele decât cele corespunzătoare provenienței legale.

De asemenea, în urma inventarierii materialului lemnos existent în depozitul societății, precum și a comparării stocurilor scriptice și faptice, s-a constatat faptul că societatea a expediat cantitatea de 150,47 metri cubi de material lemnos, fără proveniență legală, fiind totodată identificată în depozit, cantitatea de 93,978 metri cubi de cherestea rășinoase, fără documente de proveniență legală.

În consecință, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale conform prevederilor Legii 171/2010, în cuantum total de 15.000 lei, fiind confiscată valoric cantitatea de 440,92 metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 91.159 de lei și faptic,cantitatea de 93,978 metri cubi material lemnos, în valoare de 67.570 de lei.

 

– În urma activităților de control a circulației materialului lemnos, s-a constatat faptul că o societate comercială din județul Bistrița-Năsăud, a în baza a patru avize de însoțire, a expediat cantitatea de 54,79 metri cubi lemn rotund molid.

În urma inventarierii materialul lemnos transportat, polițiștii au constatat existența în plus, a unui volum de 16,547 metri cubi, prin urmare au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, conform prevederilor Legii 171/2010,  în valoare totală de 15.000 lei și confiscată faptic cantitatea de 16,547 metri cubi material lemnos, în valoare de 4.815 de lei.

Aceste acțiuni vor fi desfășurate în continuare de polițiștii mureșeni, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul silvic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*