Scrisoare de mulţumire adresată cadrelor medicale de la Spitalul Municipal „Dr. Eugen Nicoară” din Reghin

Am primit zilele acestea pe adresa de e-mail a redacţiei o scrisoare de mulţumire din partea unui cititor, adresată cadrelor medicale de la Spitalul Municipal „Dr. Eugen Nicoară” din Reghin.

Redăm în rândurile de mai jos mesajul transmis de domnul Ioan Cocolaș, preot pensionar din satul Lunca:

 

„Cu recunoștință, domnilor doctori!

”Cinstește pe doctor cu cinstea ce i se cuvine, că Cel Preaînalt pune leacul în mâinile lui binecuvântate”

(Înțeleptul Sirah, 38,1)

 

Mi-am amintit de sfatul Înțeleptului Sirah în perioada în care am fost internat la Spitalul Municipal ”Eugen Nicoară” din Reghin, pe secția chirurgie (18-25 iulie 2020). Despre personalul acestei secții vreau să vă vorbesc, despre profesionalismul lor. Am constatat că acolo cadrele medicale nu uită niciodată că Viața este un dar pe care Dumnezeu l-a așezat în mâinile lor. I-am văzut ducând o luptă continuă zi și noapte cu suferința, cu moartea și m-au impresionat cu nemăsurata lor putere de a crede în Viață. Cu adevărat Dumnezeu lucrează prin oameni!

Îmbrăcați în halate albe, de multe ori i-am asemănat unor îngeri, pentru că veghează permanent și necondiționat la căpătâiul bolnavilor. Dar să știți că, de cele mai multe ori,  pe chip poartă o umbră de tristețe, fiindcă responsabilitățile lor sunt mereu crescânde, iar lupta lor este grea. Cu toate acestea acolo, la secția de chirurgie, am descoperit un colectiv unit, plin de profesionalism, cu iubire față de oameni și față de Dumnezeu. Toți, medici și asistente, chiar dacă se zbat într-o luptă nedreaptă cu birocrația, lucrează cu devotament, amabilitate, se interesează permanent de pacienți, cărora le răspund la întrebări, indiferent cât de banale ar fi, înțeleg suferința fiecărui bolnav, îi încurajează și îi determină să fie optimiști. De asemenea, m-a impresioant curățenia exemplară, ordinea și disciplina de pe această secție, tot o expresie a respectului față de pacienți.

După externare, am fost îngrijit cu același profesionalism și afecțiune de medicul de familie Ormenișan Lucreția. Despre medicii de familie nu se prea vorbește, dar gândiți-vă cât de des le solicităm ajutorul, iar ei ne sprijină mereu, ne ajută și reușesc de atătea ori să ne tămăduiască de suferință, de boala pe care o avem.

Mă înclin cu respect și recunoștință în fața domnilor doctori Mocanu Dan și Manea Artur cu tot colectivul de asistente de pe secţia de chirurgie a Spitalului Municipal ”Eugen Nicoară” din Reghin, în fața medicului de familie Ormenișan Lucreția, rostind un răspicat ”MULȚUMESC!”

preot pensionar Cocolaș Ioan

Sat Lunca, jud. Mureș

 multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*