BORSEC: Sâmbătă se deschide pista de bob de vară

 Borsecul își așteaptă oaspeții!

Începând de sâmbătă, 4 iulie de la ora 10:00  își deschide porțile pista de bob de vară situată în Complexul de schi „Speranța” din Borsec. În ultimele zile, în cooperare cu Direcția de Sănătate Publică Harghita administraţia locală din Borsec a stabilit regulile care trebuie respectate în timpul funcționării: păstrarea distanței de 1,5 m, utilizarea de dezinfectant pentru mâini înainte de a intra în săniuș, fiecare bob fiind dezinfectat după fiecare utilizare.

„Orașul nostru este gata să-și întâmpine turiștii în siguranță. Majoritatea locurilor de cazare au luat măsurile necesare solicitate de către autorități, iar spațiile noastre publice sunt gata să-și primească oaspeții. Mai mult, sâmbătă de la ora 10.00 își deschide porțile una dintre cele mai mari atracții ale stațiunii: pista de bob de vară” au transmis reprezentanţii primăriei Borsec prin intermediul unui comunicat de presă.

Pista de bob de vară demontabilă a fost construită în 2019, valoarea investiției ridicându-se la 5.250.000 lei, suma alocată de Ministerul Turismului fiind de 4 milioane de lei, iar contribuția Consiliului Județean Harghita a fost de 400.000 lei.

„Proiectul a presupus construcția unui sistem de săniuțe de vară demontabil, în locul unde iarna funcționează pista de schi, având o lungime de aproape 1500 de metri (pistă coborâre 906 m și pistă urcare 574 m, diferență de nivel 125 m).  Accesul către vârful pistei se face cu teleschiul existent prevăzut deja pentru pârtia de schi funcțională pe timpul sezonului rece. În acest week-end facilitatea este deschisă publicului între orele 10.00 -19.00” se menţionează în comunicatul de presă.

O cursă cu săniuța costă 10 lei pentru adulți, 5 lei pentru copii. Informații pe larg pot fi găsite pe pagina oficială de Facebook Borsec Bob Borszék.

Cele mai multe dintre unitățile de cazare sunt pregătite

Industria HORECA din Borsec este într-o situație extrem de grea datorită pandemiei provocate de Covid 19. „Totuși, credem că stațiunea Borsec, prin localizarea sa geografică și prin facilitățile oferite, este locația ideală pentru cei care doresc să-și petreacă vacanța în siguranță în acest an.

În stațiunea Borsec, dintre cele 33 de locuri de cazare contactate de noi 29 sunt deschise turiștilor, 11 putând oferi servicii de masă pe terase. În același timp este îmbucurător faptul că restaurantele care funcționează în localitate pot oferi masă pe terasele proprii. Stațiunea Borsec este pregătită și vă așteaptă în siguranță și cu brațele deschise!” precizează reprezentanţii primăriei Borsec.

Foto: Benkes Zsolt

foto bob Benkes Zsolt 2019pregatiri_elokeszuletek 2pregatiri_elokeszuletek

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*