Apel umanitar pentru familia din Solovăstru rămasă fără casă

La jumătatea lunii ianuarie, o familie cu patru copii din Solovăstru a rămas fără casă după ce locuinţa lor a fost mistuită de flăcări. Familia nu are o sursă de venit sigură, iar în momentul de faţă le este pusă la dispoziţie de către primărie o cameră într-o casă în care nu a mai locuit nimeni de multă vreme. 

83056131_513200529301220_7483086279614136320_n

Oamenii binevoitori nu au întârziat să apară, oferind fiecare din puţinul pe care îl are, fie produse alimentare, haine ori bani.
Dar cum această familie are permanent nevoie de un acoperiş, Adrian Ganea, preotul din Solovăstru, împreună cu Asociaţia Civitas şi cu sprijinul administraţiei locale, au demarat o acţiune de strângere de fonduri pentru reconstrucţia casei.
„Încercăm pe cât putem să-i ajutăm în sensul în care suntem conştienţi că un asemenea eveniment vine pe neaşteptate, iar familia fiind una cu condiţii modeste, dacă nu îi ajutăm nu va putea să răzbească. Fiind patru copii la mijloc, plus unul care aşteaptă să vină curând, ne-am implicat cât am putut împreună cu primăria comunei Solovăstru, cu Asociaţia Civitas. Ne-am hotărât ca în cel mai scurt timp să reuşim să le ridicăm o căsuţă un pic mai bună decât cea pe care au avut-o. În măsura posibilităţilor şi cu donaţiile pe care le avem deja am demolat ce a mai rămas după incendiu. De acum înainte mă voi ocupa de tot ceea ce înseamnă construcţia acestei case. Oameni binevoitori am găsit foarte mulţi, persoane care ne-au ajutat, care ne vor da materiale de construcţii sau mână de lucru. De aceea nădăjduim că în cel mai scurt timp, până de Paşti familia să se mute în noua casă” aa declarat preotul Adrian Ganea.

Încă este nevoie de ajutor!
Momentan haine au suficiente, primite de la oameni binevoitori. „Alimente neperisabile se pot aduce, dar în primul rând este nevoie de fonduri materiale pentru construcţia casei. Este lucrul cel mai important şi fiecare, dacă poate şi are bunăvoință, poate să ajute. Este un cont al Asociaţiei Civitas din comuna Solovăstru unde se pot dona banii ori la casa parohială din Solovăstru pentru a se putea ridica această casă. De aceea fac un apel pe această cale, către cei care pot să ajute din punct de vedere material, nu neapărat financiar, ci chiar cu materiale de construcţii pentru a face un bine pentru această familie oropsită de soartă în mijlocul iernii” a adăugat preotul Adrian Ganea.
dav sdr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*