Performanţă sportivă la Londra pentru Finna Irenke

Finna Irenke „Viaţa este frumoasă, cu o mulţime de oportunităţi! Aşa că fii curajos şi folosește-te de ele”

Deseori viaţa noastră devine monotonă şi-odată cu asta apare şi dorinţa de schimbare. O schimbare care să ne aducă satisfacţie şi să ne facă să ne simţim împliniţi. De schimbare a avut nevoie şi Finna Irenke, care de curând a cucerit titlul de Campioană la Wellness Bikini tocmai în Londra. A descoperit pasiunea pentru sport de curând, dar care nu a rămas doar la nivel de hobby, ci şi a devenit chiar locul ei de muncă pentru care se trezeşte în fiecare dimineaţă cu plăcere.

Finna Irenke este născută pe Valea Gurghiului, mai precis în Glăjărie, iar în urmă cu 7 ani a decis să plece în Londra unde a început să lucreze ca agent de vânzări, asta imediat după ce a terminat liceul cu profil turism.
„Nu am ezitat foarte mult în luarea acestei decizii pentru că am ştiut că ceea ce îmi doream de la viaţă nu puteam să am în România. Eram tânără aşa că mi-am făcut bagajul şi fără să cunosc limba engleză, eram gata de plecare cu destinaţia: Londra. Când stai să te gândeşti la Londra îţi imaginezi cu siguranţă ceva frumos, dar pentru mine începutul aici nu a fost chiar aşa. De ce? Pentru că locuiam într-o cameră mică, lucram 12 ore în fiecare zi şi mă străduiam să învăţ limba. În fiecare seară când ajungeam acasă începeam să plâng, dar nu am renunţat pentru că nu voiam să mă întorc acasă” povesteşte Irenke despre începuturile ei în Londra.
A lucrat aproape şase ani în domeniul vânzărilor, timp în care a învăţat limba, dar a şi reuşit să-şi pună deoparte economii. Cu toate astea simţea că are nevoie de o schimbare, de ceva care să o facă fericită şi împlinită, iar schimbarea a venit de unde nu se aştepta.
Banii nu mă făceau fericită, viaţa mea era plictisitoare deşi mereu mi-am dorit să fac ceva nou, dar aveam nevoie de o doză de curaj. Prietenul meu a început să frecventeze după muncă sala de fitness, aşa că, neavând altceva mai bun de făcut am mers şi eu cu el pentru prima dată. Eram o fire activă în copilărie, dar niciodată atrasă, pasionată de sport. Dar acela a fost momentul în care am realizat că pot face şi altceva înafară de a muncii, astfel încât am început să merg tot mai des la sală şi să învăţ cât mai multe despre acest domeniu” spune Irenke.

69755644_2347496808639531_2581918056687075328_n
Acesta a fost momentul în care a început să se gândească serios la viitorul ei pentru că îşi dorea să facă ceva care-i placea. „Am avut ocazia să aleg şi să-mi schimb viaţa în aşa fel încât pasiunea mea a devenit şi locul meu de muncă. În 2018 am devenit antrenor personal şi nutriţionist, fiind momentul care a schimbat tot, sportul devenind parte din mine. Am început să mănânc sănătos şi să fac mişcare în fiecare zi. Lucrul frumos despre fitness este că poţi învăţa mereu ceva nou şi nu este plictisitor”.
Nu doar stilul de viaţă şi rutina zilnică i s-au schimbat, ci odată cu acestea şi corpul. Acesta a fost şi motivul pentru care prietenii au încurajat-o să se înscrie la primul ei concurs de fitness. “La început am avut reţineri pentru că mi-a fost teamă să nu fiu judecată” adaugă Irenke. Dar a trecut peste teama ce o măcina în aşa fel încât anul acesta în luna mai a început pregătirea pentru primul ei concurs ce avea să aibă loc la sfârşitul lunii iulie.
“M-am înscris la categoria Wellness Bikini. În această categorie trebuie să ai musculatură în special pe corpul inferior şi cu talia strânsă. Aşa că antrenamentul de greutate a fost de cinci ori, iar cardio de şase ori pe săptămână. Petreceam două ore la sala de sport aproape în fiecare zi. Dieta mea a fost grea la început, asta până când corpul meu s-a obişnuit. Mâncam porţii mici, dar de şase ori pe zi. Dimineaţa mâncam ovăz cu fructe, apoi pui cu legume şi o porţie de unt de arahide. Înainte de antrenament serveam din nou ovăz cu pudră proteică şi o banană. După antrenament mâncam o prăjitură cu orez. A cincea masă a fost piept de curcan cu cartof dulce, iar ultima masă am avut iaurt de 0% grăsime cu unt de arahide. Uneori schimbam carnea de pui cu peşte sau vită şi cartoful cu orez. Cântăream totul înainte de a mânca şi în funcţie de cum mi se modifica corpul adăugam sau eliminam condimentele” spune Irenke.
Corpul ei se schimba cu fiecare zi care trecea, iar asta o făcea nerăbdătoare să păşească pe scenă. Cu toate acestea, momentele grele din timpul pregătirii şi-au făcut simţită prezenţa. “Aveam o stare de spirit puternică şi voiam să fiu cea mai bună, dar în ultima săptămână m-am simţit obosită. Am avut mese foarte mici şi trebuia să beau 6 litri de apă în fiecare zi. Dar am trecut cu bine peste acea ultimă săptămână aşa că a venit timpul să mă pregătesc pentru concurs: Bikiniul meu strălucitor, bronzul, părul, machiajul şi … o bară de ciocolată. Eram nouă fete în culise, toate având acelaşi vis de a obţine trofeul. M-am dus acolo cu dorinţa de a încerca ceva nou în viaţa mea, dar atunci a fost momentul în care mi-am dat seama că vreau să câştig. Și asta s-a întâmplat, am devenind pentru prima dată Campioană la Wellness Bikini cu un scor foarte bun şi cu o invitaţie la următorul concurs British Finals din 12 Octombrie“ povesteşte Irenke.

67410072_2273984399324106_6879611802221543424_n
Irenke Finna a demonstrat că dacă vrei ceva cu adevărat poţi obţine cu multă muncă şi dăruire. Tânăra este dovada că visele pot deveni realitate, ceea ce trebuie să faci este să-ţi permiţi să visezi, dar să lupţi, să munceşti pentru ca dorinţa să nu rămână doar visare.
“Viaţa mea s-a schimbat de atunci şi sunt mândră de mine pentru că am reuşit să obţin ceea ce mi-am dorit şi ştiu că acest lucru are continuitate. Sportul pentru mine înseamnă libertate, m-a ajutat să-mi construiesc încrederea şi mi-a schimbat toată viaţa. Viața mea a fost dificilă la început, motiv pentru care aveam nevoie de o schimbare. Dacă ar fi să o iau de la început, tot pe acest drum aş alege să merg. Dacă vrei să-ţi schimbi viaţa priveşte în jurul tău! Viaţa este frumoasă, cu o mulţime de oportunităţi! Aşa că fii curajos şi folosește-te de ele” spune Finna Irenke.
Pe viitor îşi doreşte să-şi perfecţioneze studiile astfel încât să devină antrenor personal profesionist şi bineînţeles, să adune cât mai multe trofee de la concursuri.
IMG-20190730-WA0056

IMG-20190730-WA0050

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*