Sute de dansatori se vor întrece la Cupa Mirona

Cupa Mirona

Reghin, 17 noiembrie, ediția a XIII-a

COMUNICAT DE PRESĂ

Clubul Sportiv Dansul Viorilor”, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Reghin și Consiliul Județean Mureș, sub egida Federaţiei Române de Dans Sportiv organizează Cupa Mirona, ediţia a XIII-a, sâmbătă, 17 noiembrie 2018. Concursul va începe la ora 8.00, la sediul complexului sportiv din Reghin, Str. Pandurilor Nr. 120. Deschiderea oficială va avea loc la ora 18.30.

Cupa Mirona este un concurs de referinţă în dansul sportiv românesc, remarcându-se prin numărul mare de concurenţi talentaţi şi specialişti ai domeniului. În cadrul celor 42 de categorii pe diferite clase valorice și vârste, pe două secţiuni: Standard (vals lent, tango, vals vienez, slow-fox, quick-step) și Latino-americane (samba, cha-cha-cha, rumba, passo-doble şi jive) sunt aşteptați câteva sute de dansatori, antrenori şi instructori de la cluburi din întreaga ţară. Jurizarea va fi efectuată de arbitri legitimaţi ai Federaţiei Române de Dans Sportiv.

Talentul şi rezultatele deosebite atât la nivel naţional cât şi internaţional au făcut ca dansul sportiv românesc să evolueze spectaculos în ultimii ani și să câștige permanent popularitate, să apară mereu noi talente. Acest sport se bucură de reale succese în județul nostru, la Reghin existând singurul Gimnaziu cu program integrat de dans sportiv și limbă engleză din Europa, fiind înființat aici Centrul Naţional de Excelenţă în dans sportiv. Numeroși tineri talentați calcă pe urmele perechii Roman Ciflicli / Mirona Gliga, primii campioni mondiali ai României la categoria Adulți Show – 2015, China. Complexul sportiv de la Reghin este cunoscut în întreaga ţară prin cursurile şi seminariile naţionale şi intenaţionale organizate aici, de care beneficiază cei mai buni dansatori, arbitri şi antrenori din ţară, inclusiv loturile naţionale, în ultimii șaisprezece ani.

Performanța a născut așadar nevoia de performanță. Astfel a început și organizarea Cupei Mirona, ajunsă la ediţia a XIII- a, care cu siguranţă va avea și în acest an o rezonanţă deosebită atât pentru practicanții mureșeni ai acestui sport, cât și pentru public. Este firesc ca acest concurs să aibă un asemenea impact, dacă ne gândim la deschiderea locuitorilor zonei către artă şi frumos, către manifestările culturale sau sportive de anvergură.

România se situează între primele ţări din lume ca număr de medalii obținute la dans sportiv. De asemenea, în cei 25 de ani, dansatorii noștri au făcut ca la Campionatele Mondiale şi Europene imnul României să răsune de nenumărate ori, obţinând totodată și numeroase medalii de argint şi bronz, în peste 100 de clasări în finale.

În 2018 România și-a trecut în palmaresul dansului sportiv al 11-lea titlu mondial! Iar în acest an țara noastră a primit dreptul și încrederea din partea Federației Internaționale de a găzdui trei Campionate Mondiale, pe diferite categorii. O cifră de-a dreptul impresionantă, în special dacă ne gândim că, în urmă cu șapte ani, primeam în sfârșit drepul din partea forului mondial de a organiza prima Cupă Europeană la Dans Sportiv din România, chiar la Târgu-Mureș.

Nu pot decât să mă bucur că acest sport nobil a atins înalte standarde și se bucură de o asemenea popularitate. La fel de îmbucurătoare sunt și rezulatetele deosebite obținute în ultimii ani în plan internațional de dansatorii noștri, iar trend-ul general ascendent ne dă speranțe că în viitorul apropiat ne vom regăsi printre disciplinele sportive participante la Jocurile Olimpice. Sunt convins că este doar o problemă de timp până când Dansul își va găsi un loc binemeritat, alături de alte discipline ce împletesc talentul, aptitudinile fizice și muzica” a declarat Vasile Gliga, președinte al FRDS și vicepreședinte în forul mondial, World Dance Sport Federation.

Merită toată admirația noastră toți cei care, prin dăruirea și munca lor, își pun amprenta pe aceste reprezentații uluitoare, de doar câteva minute, care cuprind toată pasiunea, ore nenumărate de antrenamente, eforturile și emoțiile celor din jur.

Sperăm ca în această zi frumoasă de toamnă publicul mureșean să fie cuprins de mirajul fascinant al muzicii și dansului!

Vă aşteptăm cu drag!

Dumitrița Gliga

Afis Cupa Mirona 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*