Devenită campioană naţională la fitness, Raluca Man se pregăteşte de participarea la Cupa Mondială

Pe Raluca am găsit-o în sala de sport, acolo unde-şi petrece cea mai mare parte a timpului. De când a început aventura în lumea sportului, e prezentă zilnic în sală, ajungând să facă până la două antrenamente pe zi. A participat la primele competiţii de profil, reuşind la diferenţă de o săptămână, două rezultate remarcabile pentru categoria ei. A urcat pe podium, întorcându-se acasă cu titlul de Campioană Naţională după participarea la Campionatul Naţional de Juniori şi Masters, dar şi cu locul I la Cupa României de Culturism şi Fitness.
În prezent, Raluca se pregăteşte intens pentru a participa la Cupa Mondială de Fitness şi Culturism, programată în toamna acestui an, în perioada 23 – 25 noiembrie, ce va avea loc la Cluj.

IMG-20181014-WA0000

Campioană la 22 de ani

Totul a început în urmă cu trei ani, când l-a cunoscut pe Bogdan, iubitul ei. Practic, dragostea faţă de sport i-a fost insuflată de acesta. Pe lângă disciplina din sală, are nevoie de disciplină şi în farfurie, tocmai din acest motiv, alimentaţia trebuie să fie una echilibrată. „Mie-mi plăcea sportul şi înainte, dar aşa, să mă axez doar pe sală o fac de când suntem împreună. Îmi place antrenamentul cu greutăţi şi cred că asta m-a făcut să merg mai departe. Am început treptat, deşi eram dornică să fac antrenament tot mai greu, Bogdan, m-a liniştit, explicându-mi că trebuie să o iau încet, fără grabă. El era antrenor deja de şase ani când ne-am cunoscut. La fel a fost şi cu alimentaţia, am început să renunţ la dulciuri, asta mi-a fost destul de greu pentru că mâncam multe dulciuri şi eram foarte dezordonată în alimentaţie, iar alimentaţia merge mână în mână cu sportul” spune Raluca.

Viaţa ei s-a schimbat

 

IMG-20181014-WA001420181015_150400_HDR red
Viaţa Ralucăi s-a schimbat radical de când a început să facă sport. Acum lucrurile stau cu totul altfel, iar diferenţele sunt uluitoare. „Mă simt mult mai odihnită, mai plină de viaţă. Mă culc mult mai devreme şi mă trezesc la 6:00, pentru că şi odihna este foarte importantă în toată această activitate. Toată ziua mea decurge mult mai bine, am mai mult chef de viaţă, faţă de atunci când poate mă ridicam din pat la ora opt sau chiar zece” mărturiseşte Raluca.
La sală, relaţia ei cu Bogdan se transformă într-una strict profesională, detaşându-se pe cât posibil de viaţa de cuplu şi axându-se doar pe antrenamente, Bogdan fiind la sală, antrenorul ei personal. „Pe parcursul antrenamentelor, pe lună ce trecea, parcă deveneam tot mai dornică să apară rezultatele şi trăgeam cât mai mult, concetrându-mă în acelaşi timp să fac exerciţiile cât mai corect. Mai aveam la început momente în care mă relaxam, stăteam cu telefonul în mână, iar pentru asta eram certată şi atenţionată de Bogdan. La sală nu povestim nimic legat de noi ori de familie, totul e legat de antrenament” îmi povesteşte Raluca.
Este studentă la zi, însă deşi îi este dificil, reuşeşte să le îmbine pe amândouă. „Totuşi, mai bine aş absenta de la facultate, decât de la sală” îmi mărturiseşte zâmbind, Raluca.
În timp ce rezultatele au început să apară, a realizat că are un corp care o ajută şi aceste rezultate o motivau. „Pe zi ce trecea, săptămână după săptămână eram mai diferită. Înainte de vacanţa de vară mi-am propus să ţin o dietă mai strictă, iar asta pentru că visul meu era să am un corp frumos când ajung la mare. Le invidiam pe fetele care arătau atât de bine în costum de baie şi tocmai ce am reuşit şi eu în vara aceasta. Mergeam de mână cu Bogdan, iar lumea ne privea cu admiraţie. Cum corpul meu răspundea perfect la tot ce l-am provocat, ne-am hotărât chiar acolo, la mare, că trebuie să particip la prima competiţie. Am văzut în calendarul competiţional că Naţionalele nu erau chiar atât de aproape, aşa că aveam timp de pregătire” explică Raluca.
Emoţiile dinaintea participării nu au întârziat să apară „Nu am avut emoţii până în ultima săptămâna dinaintea competiţiei. Cum se apropia mai mult perioada, creşteau şi emoţiile, însă odată ajunsă acolo, am încercat să nu mă uit la celelalte concurente, ci m-am concentrat asupra a ceea ce aveam de făcut pentru că ai nevoie de o anumită încălzire înainte de a urca pe scenă. Am văzut cum arătau concurentele de la categoria mea abia după premiere” adaugă Raluca.
Ceea ce consideră că a adus un avantaj în faţa celorlalte concurente în ceea ce priveşte structura corpului, Raluca consideră că umerii şi spatele mare, sunt atuul său.
A plecat cu gândul de a fi în primele trei, dar eforturile i-au fost răsplătite altfel, devenind Campioană Naţională la body fitness. „La aflarea rezultatului am avut lacrimi în ochi. Nici după ce am avut cupa în mână, nu mi-a venit să cred că am fost acolo şi am câştigat Naţionalele” îmi spune, încă emoţionată, Raluca.
La o săptămână după participarea la Naţionalele de la Sibiu, a fost prezentă şi la Cupa României, competiţie care s-a desfăşurat la Baia Mare, fiind o nouă provocare, o nouă experienţă. S-a întors şi de aici cu locul I la categoria body fitness, categoria 16 – 23 de ani, juniori.

Se apropie participarea la Cupa Mondială

Aceste rezultate i-au oferit şansa de calificare la Cupa Mondială ce va avea loc la Cluj, o competiţie unde nu a crezut că o să ajungă. Cu toate acestea, a dovedit că poate şi iat-o acceptată în lotul naţional. Pregătirea pentru această competiţie a debutat cu antrenamente intense şi o dietă în care a introdus anumite alimente pe care nu le mânca până acum, însemnând carbohidraţi. „Voi merge o perioadă pe antrenamente grele, cu greutăţi mari şi puţine repetări, iar în ultima săptămână voi reduce, făcând totul într-un ritm mai uşor, de relaxare. Dimineţile încep cu prezenţa ei în sală la ora 7:00 cu un antrenament uşor, cardio pe bandă, iar după-masa antrenamentul cu greutăţi” adaugă Raluca.

Cum priveşte familia stilul ei de viaţă?

„Până nu am urcat pe scenă la prima competiţie, familia mea nu a înţeles ceea ce fac eu. Ştiau că merg la sală, că fac mişcare şi atât.  Nu prea înţelegeau că din sală pot să ajung pe scenă la o competiţie, că există competiţii de genul acesta. Dar mă apreciază şi s-au bucurat alături de mine când le-am spus că am câştigat” a concluzionat Raluca Man.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*