De Zilele Reghinului ne dăm cu bicicleta

MTB Zilele Reghinului

Asociaţia ProEndura în colaborare cu Primăria Municipiului Reghin şi Asociaţia unDAverde organizează joi, 12 iulie cu ocazia Zilelor Reghinului o tură pentru mountain bike pe Velopoteca. Iubitorii sportului pe două roţi, cei care sunt pasionaţi de plimbările cu mountainbike-ul sunt aşteptaţi la ora 16:00 la Pădurea Rotundă, de unde vor avea de străbătut un traseu de 15 kilometri cu plecare din zona stejarului secular. Timpul limită de parcurgere a traseului este de două ore.

„Traseul va porni și se va încheia pe pășunea de la Pădurea Rotundă și parcurge 80% din traseele marcate Velopoteca. De la START traseul va începe cu Velopoteca Apusului (marcaj triunghi galben), urcând ușor până la releu (groapa de lut), după care urmează coborârea prin Pădurea Bodogaia pe strada Pometului, de unde va urca prin livadă până la punctul de START și va intra pe Velopoteca Răcoroasa (marcaj triunghi albastru) cu o urcare lină. Se urmează traseul normal (pe la ferma Căpușan) până la intersecția unde se unește cu Velopoteca Poienii (marcaj triunghi roșu) unde vom intra iar în pădure, trecem prin frumoasa Poiană Hedel și coborâm pe traseu până la ieșire pe strada Dedradului. De acolo veți fi îndrumați de colegii noștri din punctul de control pe traseul care nu mai face parte din Velopotecă, dar va fi marcat astfel încât să nu ne rătăcim. Ca să evităm asfaltul, vom merge pe sub pădure, trecem pe lângă „Centrul de Cercetare și Producție pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor Reghin” și urcăm spre pădure, de aici mai urmează 3-4 km până la FINISH.
De la pădure vom urma drumul care coboară pe strada Mihai Eminescu, apoi urmează cam 500 m pe un drum printre case, care ne scoate pe strada Cerbului, de aici o luăm pe drumul care urcă spre Hotelul Marion și de la Hotel Marion prin pădure ajungem la punctul de START/FINISH. Aici va avea loc festivitatea de premiere, unde ne vor aștepta voluntari, prieteni și diplomele de finisher” se arată pe pagina creată special pentru acest eveniment sportiv.

 

Tură de 50 de kilometri pe Valea Mureşului

50 km

Tot cu bicicleta sunteţi aşteptaţi şi duminică, 15 iulie, pentru o tură cu bicicleta pe şosea, eveniment organizat de Pro Endura în colaborare cu Primăria Municipiului Reghin, care face parte tot din manifestările organizate în cadrul Zilelor Reghinului.

Înscrierile se fac între orele 8:00 – 9:45 în parcarea de la Irum de unde se va da şi startul la ora 10:00. Sosirea şi premierea vor avea loc în incinta stadionului Avântul Reghin. „Această tură nu este un concurs. Toți cei care parcurg traseul se vor bucura de aceeași apreciere, indiferent de ordinea sosirii” spun organizatorii.

Traseul pentru cei 50 de kilometri pe şosea este: Reghin – Idicel Pădure (în faţa bisericii) – Ruşii Munţi (centru) – Stadionul Avântul.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*