Ne pleacă veteranii de război!

Numărul membrilor înscrişi la Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război filiala Reghin scade pe zi ce trece. În primul trimestru al acestui an, în evidenţa filialei Reghin figurau 250 de veterani de război, dintre care 20 de bărbaţi şi 230 de femei – văduve a veteranilor de război, aceştia fiind din Reghin şi comunele arondate.
Din păcate, numărul acestora este tot mai mic de la an la an. Conform registrelor Asociaţiei Veteranilor de Război din Reghin, de la începuturile Asociaţiei din anul 1995 până în anul 2017, au plecat dintre noi un număr de 2719 veterani de război, femei şi bărbaţi.
Conform datelor furnizate de Casa Județeană de Pensii Mureș, în luna ianuarie 2018, în judeţul Mureş mai erau în viață 150 de veterani de război, a căror medie de vârstă este de 95 de ani.
La nivelul Municipiului Reghin mai sunt înregistraţi în viaţă doar opt veterani: 7 bărbaţi dintre care cel mai în vârstă veteran de război născut în anul 1920 şi doar o singură femeie, Szabo Rozalia, care în acest an va împlini 102 ani. Cel mai mic ca vârstă dintre veteranii de război rămaşi în viaţă este un domn din comuna Răstoliţa născut în anul 1926.
Cei înscrişi în Asociaţie plătesc o cotizaţie anuală de 10 lei. Conform legii nr. 44/1994, veteranilor de război li se asigură gratuităţi printre care bilete de tren, dar şi scutiri de taxe şi impozite pentru case şi terenuri până 5 hectare.
De menţionat faptul că în fiecare an, la data de 29 aprilie se sărbătoreşte Ziua Veteranului de Război.
(C.R.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*