Concurs de poezie patriotică la Ibăneşti

Biblioteca Comunală Ibăneşti organizează în data de 17 mai 2018 prima ediţiei a concursului de poezie patriotică intitulat „Sunt suflet din sufletul neamului meu”.
Concursul se desfăşoară pe două secţiuni, una de creaţie şi una de interpretare unde pot participa elevi cu vârsta cuprinsă între 6 şi 18 ani.
Juriul va fi format din cadre didactice, care vor lua în considerare creativitatea, originalitatea, claritatea şi corectitudinea în exprimare la secţiunea creaţie, în timp ce la interpretare, juriul se va axa pe dicţie, mimică, tonalitate, intonaţie şi prezenţa scenică.
La secţiunea creaţie pot participa elevi din România şi Republica Moldova, dar care nu au publicat anterior poezia prezentată în concurs şi care să nu fi fost declarată câştigătoare a vreunui concurs cu tematică asemănătoare. Participanţii au dreptul să se înscrie în concurs cu maxim trei poezii patriotice.
La secţiunea interpretare poeţii, trebuie să memoreze trei poezii patriotice din opera poetului George Coşbuc. Dacă poezia este de o întindere mare, concurentul va recita doar un fragment. Cele trei titluri ale poeziilor alese vor fi trecute în fişa de înscriere, iar juriul va alege poezia sau fragmentul pe care-l va recita concurentul.
La ambele secţiuni, data limită până la care se pot transmite fişele de participare este duminică, 6 mai. Concursul de interpretare va avea loc în data de 17 mai 2018, ora 14:00, în Parcul din localitatea Ibăneşti, la finele căruia se vor anunţa câştigătorii. În ceea ce priveşte secţiunea de creaţie, câştigătorii vor fi anunţaţi tot în data de 17 mai 2018, pe site-ul www.ibăneşti.ro . (C.R.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*