Liberalii reghineni au petrecut la Balul Mărţişorului

bal pnl

An de an, în luna martie, membrii Partidului Naţional Liberal din Reghin organizează Balul Mărţişorului, eveniment care în acest an a ajuns la cea de-a XII-a ediţie. Petrecerea s-a desfăşurat sâmbătă, 17 martie, fiind invitați să ia parte membrii tuturor Organizaţiilor PNL din zona Reghinului, fiind prezenţi atât membri activi, cât şi simpatizanţi.

bal invitati

Ionuţ Cengher

Ionuţ Cengher

Mă bucur că şi ediţia a XII-a a Balului Mărţişorului este din nou cu sala plină la Casablanca. La nivel de Reghin, PNL-ul are aproximativ 90 de membrii activi, iar în ceea ce priveşte membrii simpatizanţi, ne păstrăm acele 2500 de voturi liberale de la alegeri. Mă bucur să văd atât de mulţi oameni dragi nouă în această seară, care au simţit şi simt întotdeauna liberal, oameni care au fost întotdeauna lângă noi şi ştiu că vor continua pe acelaşi drum” a declarat Ionuţ Cengher, secretar general al PNL Mureş.

Au răspuns acestei chemări peste 150 de persoane, printre care s-au numărat şi primari de comune, Mircea Mariş – primarul comunei Suseni, Sorin Pădurean Pompei – primarul comunei Petelea, Zaharie Şular – primarul comunei Vătava, Lucian Feier – primarul comunei Ideciu de Jos.

Iulius Făgărăşan

Iulius Făgărăşan

La nivel de organizaţie judeţeană, am reuşit să facem, zic eu, un lucru măreţ. Având în vedere că ne aflăm în anul Centenarului Marii Uniri şi împlinim o sută de ani de identitate ca şi stat, avem o suveranitate şi o independenţă. Partidul Naţional Liberal Mureş va semna săptămâna viitoare un protocol de colaborare cu Fundaţia Regina Maria. Nu intru în mai multe detalii pentru că domnul preşedinte Cristian Chirteş, la momentul potrivit, va veni cu detaliile. Vreau să vă anunţ că o parte din acel protocol, se referă la comemorarea eroilor. Soldaţii români care şi-au jertfit viaţa ca noi să putem să fim ceea ce suntem astăzi. În fiecare comună din judeţul Mureş, ar trebui să fie şi ştiu că există multe, monumente, eu o să le spun altarul soldatului căzut la datorie. Aş vrea ca primarii noştri, consilierii noştri să aibă grijă ca acel altar să aibă mereu o candelă aprinsă, eventual flori. În cazul în care într-o primărie nu există aşa ceva, vă rog să comunicaţi acest lucru către responsabilul de zonă, consilierului judeţean Ovidiu Ilieş” a declarat preşedintele PNL Reghin, Iulius Făgărăşan.

Cristian Chirteş

Cristian Chirteş

Considerându-l cel mai important om din viaţa lui politică, Ionuţ Cengher l-a invitat la microfon pe senatorul Cristian Chirteş, nu înainte de a menţiona faptul că acesta este primul preşedinte al PNL Mureş din Reghin şi de pe Valea Mureşului şi a Gurghiului. „La mulţi ani celor care sunt lângă noi, femeilor pe care le iubim şi care ne suportă. Iată că prima ediţie din 2006 parcă a fost ieri. Mulţi dintre cei cu care ne-am văzut la prima ediţie îi văd şi acum printre noi. Sper să fim şi mai mulţi şi să nu uităm că trecem prin momente grele, toate partidele politice şi până la urmă toată ţara, pentru că vedem ce se întâmplă. Cred că anul 2018 va trebui să fie un an decisiv pentru a vedea ce facem în continuare, noi ca politicieni şi ţara încotro se va îndrepta. Vedem că sunt mulţi care vor să o rupă, să o sfâşie. Cred că datoria noastră, a liberalilor, ca un partid al Unirii aşa cum ne consideră şi Fundaţia Regina Maria, care face doar cu noi parteneriate, este să ducem acest an 2018, acolo unde l-au gândit cei care s-au sacrificat. Astăzi ne aflăm într-un moment crucial, iar noi (PNL n.r.) am intrat într-o nouă fază, una de organizare, pe care o vom desfăşura împreună cu ceea ce ne propunem pe 2018, şi-anume de a respecta acest an al Marii Uniri. Vom avea foarte multă treabă, primarii, consilierii judeţeni şi locali, membrii PNL, iar dacă fiecare dintre noi vom pune umărul pentru a ne gândi la fiecare acţiune a noastră, la cei care au făcut Marea Unire, cred că vom deveni o forţă. Împreună cu dumneavoastră vom face foarte multe acţiuni legate de acest Mare Centenar pentru că este datoria noastră de liberali de a-i cinsti aşa cum se cuvine pe cei care au murit” a declarat în discursul său, senatorul Cristian Chirteş, preşedintele PNL Mureş.

bal invitati 3

Vreau să merg la şcoală”

În alte ediţii, Organizaţia de Femei organiza o tombolă cu premii în cadrul evenimentului. Însă, de această dată, acea tombolă a fost înlocuită cu o cutie de donaţii, unde toţi cei care au dorit, au putut lăsa bani pentru a putea susţine proiectul „Vreau să merg la şcoală”. Prin acest proiect se doreşte sprijinirea copiilor nevoiaşi cu rechizite şi materiale necesare pentru frecventarea şcolii. „Fiecare Organizaţie PNL din judeţ va susţine un număr cât mai mare, în funcţie de posibilităţi şi în funcţie de copiii pe care-i identifică. La nivel de Reghin, ne-am gândit să nu stabilim un anumit număr de copii pe care să-i identificăm, pentru că sunt foarte mulţi care au probleme şi nevoie de sprijin, aşa că vom încerca să ajutăm cât mai mulţi copii. Urmează ca fiecare consilier local, fiecare ales local şi preşedinţii de organizaţii, să identifice în viitorul apropiat aceşti copii” a declarat Ionuţ Cengher, secretar general al PNL Mureş. Ajutoarele pentru copii vor fi donate la începutul lunii septembrie, înaintea începerii anului şcolar.

Aici găsiţi mai multe detalii legate despre Parteneriatul –  Partidul Naţional Liberal şi Fundaţia „Regina Maria”

Codruţa ROMANŢA

bal invitati 6 bal invitati 2 bal invitati 5 bal invitati 7 bal invitati 8

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*