Situaţia taxelor şi impozitele pentru 2018

Consilierii reghineni au avut pe ordinea de zi şi proiectul de hotărâre privind stabilirea taxelor şi impozitelor locale pentru anul 2018. Consilierul Ionuţ Cengher a propus un amendament prin care taxele şi impozitele să rămână la nivelul anului 2017, însă amendamentul acestuia nu a trecut de votul consilierilor locali.
Răspunsul primarului Maria Precup, la această cerere a fost „Nu putem să rămânem la nivelul lui 2017 pentru că s-a redus conform Codului Fiscal, 400 de metri de curţi ce erau obligatorii, deci impozitul pentru terenuri, curţi şi grădini este mai mic, aşa că sunt unele măsuri luate doar pentru completare şi în niciun caz pentru majorări care să determine o creştere mare a impozitului”.
La punctul diverse, consilierul Nagy Andras a ţinut să aducă câteva precizări legate de acest proiect votat cu 14 voturi pentru şi două abţineri „Am impresia că am trecut foarte repede peste acest punct, fără a explica populaţiei ce am votat. Stabilirea acestor taxe şi impozite este o problemă foarte importantă, cel puţin din două motive. Pe de o parte trebuie ştiut faptul că impozitele şi taxele sunt baza bugetului Primăriei municipiului Reghin, pe de altă parte dacă le stabilim greşit putem să împovărăm populaţia. Suntem undeva pe la mijloc pentru că s-au dus tratative, au fost discuţii şi propuneri între 20% şi chiar până la 100%. Populaţia trebuie să ştie că în urma unor discuţii destul de lungi s-a ajuns la acest compromis şi la această situaţie, şi-anume: la taxe şi impozite pe clădiri s-a mărit cu 10%, iar la impozitul pe teren tot cu aproximativ 10%” a ţinut să precizeze în cadrul şedinţei, consilierul Nagy Andras.
Mare atenţie celor care nu-şi îngrijesc proprietăţile. Pentru clădirile şi terenurile neîngrijite, situate în intravilanul municipiului Reghin impozitul pe clădiri şi impozitul pe teren se majorează cu 500%.
Cetăţenii care vor achita integral impozitul pe clădiri, teren şi autovehicule până la data de 31 martie, vor beneficia şi în acest an de bonificaţia de 10%.
(C.R.)

Un comentariu

  • Reghinean

    Si ati marit pana la urma impozitul cu 20%:
    Pentru clădirile rezidențiale si clădirile-anexă, aflate în proprietatea persoanelor fizice, impozitul pe clădiri se calculeaza prin aplicarea unei cote de 0,12%, asupra valorii impozabile a clădirii stabilită conform tabelului.
    In 2017 cota era de 0,1%.
    Bravo! va laudati a pastrati valorile impozabile la acelasi nivel dar nu mentionati ca modificati coeficientii ca sa cresteti impozitul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*