Paltin creţ în valoare de 22.000 lei confiscat de poliţiştii mureşeni

Paltin creţ în valoare de aproximativ 22.000 de lei, a fost confiscat de poliţiştii din Mureş în urma unei acţiuni desfăşurate pentru combaterea delictelor silvice.

În data de 7 decembrie poliţişti din cadrul Biroului Combaterea Delictelor Silvice cu sprijinul Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice, au desfăşurat o acţiune în municipiul Reghin, pentru depistarea unor ilegalităţi în domeniul silvic.

În fapt, la o societate comercială, administrată de un bărbat, de 48 de ani, a fost depistată o cantitate de bușteni pentru gater, din specia paltin, pentru care nu au putut fi prezentate documentele de proveniență.

În urma măsurării şi inventarierii materialului lemnos, de către reprezentanţii Ocolului Silvic Reghin, a rezultat un volum de 5,63 metri cubi bușteni din specia paltin „creţ”.

Societatea comercială a fost sancționată contravențional cu amendă de 4.500 lei pentru deținere de material lemnos fără proveniență legală, iar cantitatea de 5,63 metri cubi bușteni, a fost confiscată și predată în custodia Ocolului Silvic Reghin.

Materialul lemnos confiscat face parte din categoria “paltinului creț”, o specie care nu se regăsește în silvicultura de specialitate, însă pe piața neagră are o valoare foarte mare, fiind folosit la fabricarea instrumentelor muzicale.

PALTIN CRET

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*