balul bobocilor gurghiu

Regatul Arabiei la Balul Bobocilor de la Gurghiu

Elevii Colegiului Silvic Gurghiu au reușit să transforme sala de spectacole a Căminului Cultural din localitatea Gurghiu într-un adevărat palat în care personajul principal, un sultan din deșerturile Arabiei, își cauta urmași pe care să îi lase la conducerea regatului.

Balul bobocilor gurghiu

Povestea, pusă în scenă de elevii claselor a XII-a, împreună cu bobocii din clasa a IX-a care s-au înscris în competiția pentru titlul de Miss și Mister Boboc al Colegiului Silvic Gurghiu, a fost coordonată de colectivul de cadre didactice al instituției școlare, supravegheată îndeaproape de profesorul dr. ing. Cristian Albu, care a reușit să îi unească pe tinerii liceeni și să îi transforme preț de câteva ore, în adevărați actori.

Sala, plină până la refuz, a demonstrat că tematica balului a fost pe gustul participanților, aplauzele și uralele auzindu-se la fiecare boboc care intra în scenă.

Bal gurghiu (4)Pentru că la un astfel de bal al bobocilor, aspiranții trebuie să treacă prin probe de „foc”, abilitățile participanților au fost puse la încercare prin intermediul unor probe care să scoată la iveală calitățile, dar și aptitudinile acestora. Unii dintre boboci s-au dovedit a fi într-adevăr talentați, mânuind cu măiestrie arcușul viorii, jucând alături de membrii Ansamblului Hodăceana sau cântând pe muzica celor de la BUG Mafia. Alții au ales la proba de talent să danseze sau să își scoată la iveală veleitățile de umoriști. Cert este că bobocii de la Colegiul Silvic Gurghiu au talente care mai de care mai interesante, iar prin prezentarea lor nu au făcut altceva decât să demonstreze că tinerii de la această instituție de prestigiu a județului, pe lângă faptul că iubesc natura, pot să se descurce fără probleme și în diverse situații cheie.

Pentru că nu putem fi ași în toate, proba de cultură generală la care au fost supuși bobocii le-a dat bătăi de cap unora dintre ei, dar e de înțeles, mai ales atunci când te afli pentru prima dată pe o scenă, emoțiile de acaparează și nu dai randamentul dorit.

Trecând acum la partea de organizatori, cu mândrie spun că la Colegiul Silvic Gurghiu, Balurile Bobocilor reprezintă un adevărat spectacol, iar de-a lungul anilor, au demonstrat că se pricep să organizeze astfel de evenimente. Elevii care au pus în scenă balul s-au dedicat trup și suflet evenimentului, astfel încât totul să iasă ca la carte, iar publicul spectator să fie mulțumit pentru orele petrecute în compania lor. Trebuie precizat faptul că pentru acele patru ore cât au acaparat atenția spectatorilor, organizatorii au muncit zile întregi, iar la final, au putut fi mulțumiți că Balul Bobocilor din acest an a fost o reușită, iar amintirile din timpul organizării vor dăinui în timp, mai ales că au apelat și la realizarea de scurt metraje ce vor rămâne în arhiva școlii, dar și în arhiva personală.

Bal gurghiu

Preț de câteva ore pe care le-am petrecut în compania lor, am retrăit amintiri frumoase din anii mei de elev, dar am intrat totodată în lumea arabilor, pentru că tema din acest an a fost foarte bine pusă în scenă și s-a simțit puternic, datorită organizatorilor.

Câștigători au fost cu toții, prin faptul că au trecut peste tracul de a urca pe o scenă. Au câștigat simpatia publicului, a profesorilor, dar mai ales, au câștigat amintirile frumoase pe care le vor purta veșnic în suflet. Cei care au câștigat și cel mai mare punctaj, Nadia Alexandra Todoran și Nicușor Ionuț Farcaș, au acum datoria de a preda titlul de Miss și Mister Boboc următoarei generații, iar până atunci, vor trebui să demonstreze că ei pot conduce…..palatul arăbesc. Felicitări elevilor și profesorilor organizatori, aștept cu nerăbdare, ediția următoare a Balului Bobocilor de la Colegiul Silvic Gurghiu!

 

Alexandra COTOI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*