Concurs de Orientare Turistică la Fâncel

Considerat de mulţi iubitori de natură, o adevărată frumuseţe, Valea Gurghiului şi mai exact zona Fâncel din Ibăneşti, a stârnit interesul  Casei de Cultură a Studenţilor din Târgu-Mureş pentru organizarea unui concurs de orientare turistică. Astfel, în data de 27 octombrie s-a desfăşurat cea de-a VII-a ediţie a concursului, la care au participat 50 de studenţi şi elevi sub atenta îndrumare a profesorilor organizatori. Proba de concurs a constat în parcurgerea unui traseu marcat, într-o zonă împădurită, iar departajarea concurenţilor s-a făcut în funcţie de numărul de posturi descoperite şi a timpului obţinut. Concurenţii au primit din partea organizatorilor hărţi de orientare cu zona traseului de concurs. Organizatorii s-au bucurat de sprijinul Primăriei Comunei Ibăneşti în organizarea acestei noi ediţii a concursului de orientare turistică, harta de desfăşurare a concursului fiind finanţată de către Primăria Comunei Ibăneşti. „Aducem tinerii studenţi din Târgu-Mureş în zona noastră, iar dacă le place, cu siguranţă vor reveni pe Valea Gurghiului. Îmi doresc să le spună şi prietenilor ce zone minunate avem aici” a declarat primarul comunei Ibăneşti, Dan Vasile Dumitru, care a fost încântat de faptul că Platoul Fâncel continuă să fie   un punct de interes important pentru iubitorii de natură. Înainte de începerea concursului, participanţii au fost instruiţi pentru a face faţă eventualelor dificultăţi care pot apărea pe traseu.

orientare turisticagrup ghgh

Au existat două categorii, elevi și studenți, juriul desemnând următorii câștigători:

Categoria ELEVI:

LOC I    Suceava Andrei

LOC II   Truță Bogdan

LOC III  Chirteș Ovidiu

Categoria STUDENȚI:

LOC I    Zekany Andrei

LOC II   Sângeorzan Rebeca

LOC III  Pânzariu Mădălina

orientare turistica (2) orientare turistica (12) orientare turistica

 

Cu toate că vremea a fost una potrivnică, aceasta nu i-a impiedicat pe concurenţi să evolueze. Traseul pe care l-au ales organizatorii este unul omologat,  suprapus pe o hartă topografică. Tuturor concurenților le-au fost acordate diplome de participare, iar câștigătorii au fost recompensați de organizatori cu diplome, medalii și premii constând în articole sportive specifice.

Valea Gurghiului este una dintre cele mai frumoase ale judeţului Mureş, iar concursul de orientare turistică reprezintă un punct important în promovarea zonei.

Dora PATRON

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*