Comisiile parlamentarilor mureseni

După ce aleșii județului Mureș au fost investiți în funcțiile și demnitățile conform deciziei poporului care a votat în 12 decembrie, iată a a sosit momentul să vă prezentăm comisiile din care fac parte aceștia.  

 

Senatorii de Mureș

Horea Soporan a fost ales vicepreședintele Comisiei pentru Dezvoltare Regională, administrarea activelor statului și privatizare, fiind și membru al Comisiei pentru dezvoltare și strategie economică. Calitatea de a gestiona ani la rândul campaniile electorale ale PSD-ului la nivel județean, dar și experiența în domeniul afacerilor dobândită în trecut îl recomandă pentru această funcție.

Soporan Aurel-Horea

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cristian Chirteș, ales în Senatul României reprezentând PNL a reușit să fie membru în Comisia comună permanentă pentru exercitarea controlului parlamentar asupra SRI, Comisia pentru agricultură, silvicultură și dezvoltare rurală, precum și secretar al Comisiei pentru mediu. Pregătirea profesională, dar și experiența dobândită din postura de deputat, sunt aspecte ce vor cântări puternic în deciziile viitoare ale acestor comisii.

Chirtes Ioan-Cristian

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csaszar Karoly Zsolt, reprezentant al UDMR, este membru a trei comisii: Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunități și validări, Comisia pentru constituționalitate, libertăți civile și monitorizare  a executării hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului, Comisia de Validare. Vom vedea pe viitor dacă senatorul Csaszar va reuși să se impună în decizii.

Csaszar Karoly Zsolt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Novak Csaba Zoltan este membru în Comisia pentru politică externă și totodată vicepreședinte în Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport. Iată că județul Mureș va avea un cuvânt puternic de spus în materie de învățământ, dar și relații de politică externă.

Novak Csaba-Zoltan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deputați

Marius Pașcan, deputat ce a intrat în Parlamentul României reprezentând PMP, este membru al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă. Activitatea sa ca om de cultură și televiziune, prefect și senator al României, i-au oferit experiența necesară pentru a se putea impune în această funcție. Lupta pentru a oferi culturii județului Mureș locul cuvenit a început în urmă cu ceva ani. Sperăm ca rezultatele să fie pe măsura aștepărilor.

Pascan_Emil

 

 

 

 

 

 

Doru Oprișcan a revenit în Parlamentul României, după o pauză de câtiva ani. Reprezentând PNL-ul, politicianul face parte din Comisia pentru politică economică, reformă și privatizare. Acum când programul de guvernare este atât de promițător, cu siguranță va avea de muncit la felul în care vor fi realizate acele locuri de muncă promise de partidele politice în campania electorală.

Opriscan_Mihai

 

 

 

 

 

 

Vass Levente a intrat în Parlament din partea UDMR. În prezent, ca deputat în Camera Deputaților, Vass Levente ocupă funcția de secretar al Comisiei pentru sănătate și familie. Renumele Tîrgu Mureș-ului în privința sănătății va fi reprezentat cu cinste.

Vass_Levente

 

 

 

 

 

 

Csep Eva Andrea a intrat în Parlamentul României cu gânduri mari. Reprezentând UDMR-ul în această legislatură, Csep Eva Andrea a fost aleasă și secretar al Comisiei pentru muncă și protecție socială, precum și membru al Comisiei pentru egalitatea de șanse între femei și bărbați.

Csep_Eva

 

Biro Zsolt Istvan este membru în Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport. La problemele pe care le confruntă județul Mureș cu privire la situația învățământului, dar totodată și scandalurile din învățământ prin care a trecut județul nostru, sperăm să liniștească apele în acest sistem.

Biro_Zsolt

 

 

 

 

 

 

Corneliu Florin Buicu este președintele Comisiei pentru sănătate și familie, singurul parlamentar al județului care a reușit să ocupe o astfel de funcție în această legislatură. Experiența din domeniul medical îl recomandă pentru această postură. Sănătatea are în acest moment un om cu experiență în fruntea comisiei, care sperăm să ne aducă sănătatea în țară la nivelul dorit.

Buicu_Corneliu1

 

 

 

 

 

 

Gheorghe Dinu Socotar a intrat în Parlament ca reprezentant al PSD-ului. A intrat în  Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă ca membru. Experiența din domeniul telecomunicațiilor îl va avantaja cu siguranță, iar libertatea la informația corectă a cetățenilor va fi cu siguranță un deziderat.

Socotar_Gheorghe

 

 

 

 

 

 

Lavinia Corina Abu Amra este membru în Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport, dar totodată vicepreședintele Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupției și pentru petiții. Având în vedere că PRU a marșat în campania electorală pe corectitudinea politicienilor, sperăm să facă față unei comisii atât de importante pentru popor.

AbuAmra_Lavinia

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*