3000 de euro pentru o grădiniță din Reghin

CAMPANIA ,,SUSȚINE IGIENA DE 10” ȘI-A DESEMNAT CÂȘTIGĂTORII

 

Inițiativa de creativitate pe tema igienei, implementată în cadrul proiectului educațional         ,,Susține igiena de 10”, a adus premii importante. Grădinița cu Program Prelungit Nr.2 din Reghin s-a remarcat prin proiectul creativ înscris în concurs, numărându-se printre cele 5 unități școlare câștigătoare ale concursului național ,,Susține igiena de 10”, inițiativă implementată în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, de S.C. UNILEVER SOUTH CENTRAL EUROPE S.A., prin intermediul S.C. Image Public Relatin SRL.

20161027_094935_800x450

Preșcolarii GRUPEI BUBURUZELOR au realizat, sub atenta îndrumare a prof. Moldoveanu Alina și prof. Șerban Ionela, proiectul ,,O întâmplare neașteptată cu Domestos rezolvată!”, proiect care evidențiază semnificația igienei de 10, precum și modalitățile de combatere a virușilor și bacteriilor, proiect care de altfel a câștigat poziția 3 în concurs, din cele 1000 de lucrări validate de către comisia de jurizare.

20161027_094742_800x450

Tema sub care s-a desfășurat această inițiativă a fost ,,Căpitanul Igienă salvează lumea de microbi și bacterii”, iar d-nele prof. Moldoveanu Alina și prof. Șerban Ionela au dorit să contribuie la creșterea nivelului de conștientizare a importanței igienei în rândul copiilor grupei pe care o conduc. Astfel, prin intermediul materialului realizat și filmat, care se poate urmări pe site-ul www.domestos.ro, cadrele didactice au încercat, pe lângă aspectul legat de igienă, să dezvolte preșcolarilor abilități de bază: abilități cognitive, participative, de cooperare și relaționare, comunicative multiple, argumentative și critice etc, ceea ce a reprezentat și scopul acestei inițiative creative.

20161027_102411_800x450

Organizatorul concursului și-a propus, ca și în anul trecut, să contribuie la asigurarea condițiilor de igienă în școli și grădinițe, acordând premii în bani, în valoare cumulată de 15.000 euro, destinate îmbunătățirii condițiilor de igienă din grupurile sanitare din unitățile de învățământ. Astfel, Grădinița cu Program Prelungit Nr.2 din Reghin va intra în posesia a 3000 euro, suma corespunzătoare locului trei din concurs. De asemenea, se acordă premii în produse Domestos pentru igienizarea generală a unităților de învățământ câștigătoare și kituri educaționale constând în câte un ghiozdan cu rechizite și materiale creative pe tema igienei pentru fiecare preșcolar participant din unitatea școlară care a înscris lucrarea câștigătoare, în valoare comercială de 70 de lei. În plus, toate clasele/ grupele câștigătoare înscrise, indiferent dacă au fost sau nu desemnate câștigătoare, vor primi din partea Organizatorului câte un puzzle magnetic cu o ramă foto magnetică pentru fiecare copil din grupa respectivă. Aceste puzzle-uri vor fi atribuite prin intermediul Ministerului Educației Naționale, care le va distribui unităților de învățământ înscrise.

Așadar, preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit Nr.2 Reghin alături de părinți și cadre didactice se vor bucura de premii substanțiale, pe lângă punctul central al acestui proiect: conștientizarea importanței menținerii sănătății proprii cât și colective.

 

Prof. Șerban Ionela Maria

 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*