Proiecte arhitecturale, aduse în faţa publicului reghinean

Partea itinerantă a anualului de arhitectură a Filialei Mureş şi a Ordinului Arhitecţilor a fost expusă la Reghin. Această acţiune a mai avut loc în Municipiul Reghin şi în anii precedenţi, scopul fiind de a prezenta publicului larg, dar şi specialiştilor, creaţiile de arhitectură realizate de membrii Ordinului Arhitecţilor Filiala Mureş.
Expoziţia a fost găzduită de Casa de Cultură „dr. Eugen Nicoară” şi a fost finanţată prin Timbrul de Arhitectură, aceasta aducând în faţa publicului 30 de lucrări, din patru categorii: arhitectura locuinţei, arhitectura dotărilor pentru comunitate şi activităţi economice, arhitectura pentru comunitate, spaţiu public, patrimoniu, amenajări interioare şi arhitectură tânără, aceasta reprezentând proiecte de şcoală, lucrări nerealizate. Proiectele arhitecturale au participat la Anuala de Arhitectură Mureş 2016, unde juriul a fost format din 5 membri, printre care s-a numărat şi preşedintele Ordinului Arhitecţilor, secretarul de stat în Ministerul Culturii, dar şi alţi arhitecţi consacraţi. Pentru tinerii arhitecţi, s-a acordat un premiu special, acesta fiind oferit tinerei reghinence, Bianca Tămăşan, pentru un semn de carte. Încântat de această expoziţie, membru în Consiliul Teritorial a Ordinului Arhitecţilor şi totodată coordonator al expoziţiei, Dan Fişuş,  a declarat că „fiecare lucrare este interesantă şi arată defapt că cei care au creat ceva în domeniul arhitecturii sunt şi doritori să şi le expună.”
Scopul exact al acestei expoziţii a fost să se facă cunoscută breasla celor 105 arhitecţi din judeţul Mureş. „Noi arhitecţii spunem că este una din cele mai vechi meserii din lume şi foarte utilă societăţii, pentru că trebuie să ai suportul să-ţi realizezi un cămin. Noi mai glumim, că sunt arhitecţi şi ingineri, unul face căminul şi altul face casa” a mai precizat Dan Fişuş, coordonatorul şi curatorul expoziţiei.
Important este ca cei tineri să descopere această branşă, care are foarte multe componente: arhitectură de obiect, interioară, peisagistică şi urbanism, insuflându-le celor care vor să aleagă această meserie, că este una de viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*